I. Šimonytė padėkojo ES už tvirtą paramą dėl Kinijos veiksmų

Premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį padėkojo Europos Sąjungos (ES) prekybos komisarui Valdžiui Dombrovskiui imantis veiksmų dėl Kinijos spaudimo Lietuvai.

I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Padėkojo ES už tvirtą paramą dėl Kinijos veiksmų.<br>Martin Lindstrom/unsplash.com nuotr.
Padėkojo ES už tvirtą paramą dėl Kinijos veiksmų.<br>Martin Lindstrom/unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 3:55 PM

„Dėkoju už tvirtą paramą vieningai ES rinkai. Spaudimas, varžymai ir grasinimai nesuderinami su PPO taisyklėmis ir laisvo pasaulio vertybėmis“, – tviteryje paskelbė Lietuvos Vyriausybės vadovė.

V.Dombrovskis ketvirtadienį pranešė, kad ES kreipėsi į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) dėl Kinijos prekybos praktikos, kurią Bendrija laiko diskriminuojančia Lietuvą dėl Vilniaus pozicijos Taivano atžvilgiu.

ES prašyme konsultacijoms pabrėžiama, kad Kinijos taikomi ribojimai pažeidžia PPO teisės normas, reglamentuojančias prekybą prekėmis ir paslaugomis.

Lietuvos ir Kinijos santykiai pašlijo Vilniui leidus šalyje veikti Taivaniečių atstovybei, pavadinime naudojant salos vardą. Ekspertai sako, kad kinų kalba šios atstovybės pavadinimas skamba kaip Taivano atstovybė. Pekinas tame įžvelgia Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei.

Pernai lapkritį Pekinas oficialiai pažemino diplomatinio atstovavimo lygį su Lietuva iki reikalų patikėtinių. Diplomatiniam konfliktui vystantis Lietuvos verslininkai pranešė patyrę įvairių prekybos su Kinija apribojimų. Šalies politikai juos pavadino nepaskelbtomis sankcijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.