Įmonės jaučia išaugusį sergamumą, bet paštui ir keleivių vežėjams iššūkių kelia ne tik tai

Lietuvoje išaugus užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičiui, verslo atstovai sako jaučiantys tai, tačiau situacija įmonėse dar gana stabili. Tuo metu Lietuvos paštas bei keleivių vežėja „Kautra“ pastebi, jog daug iššūkių pastaruoju metu kelia ne tik sergamumas, bet prastos oro sąlygos.

„Kautros“ vadovas sako, kad iš maždaug 700 darbuotojų įmonėje serga apie 20, o didesnių problemų kelia prastos oro sąlygos.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Kautros“ vadovas sako, kad iš maždaug 700 darbuotojų įmonėje serga apie 20, o didesnių problemų kelia prastos oro sąlygos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos paštas pastebi, jog daug iššūkių pastaruoju metu kelia ne tik sergamumas, bet prastos oro sąlygos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos paštas pastebi, jog daug iššūkių pastaruoju metu kelia ne tik sergamumas, bet prastos oro sąlygos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 2, 2022, 8:29 AM

Prekybos tinkle „Maxima“ šiuo metu sergančių arba slaugančių darbuotojų yra apie 1,3 tūkst., iš jų apie pusketvirto šimto serga koronavirusu, tačiau įmonės atstovė sako, kad darbuotojų poreikis kol kas nekinta.

„Poreikis kol kas išlieka stabilus, nors, išaugus sergamumui, jo poveikį jaučiame. Pagrindinė priežastis – darbuotojų izoliacija dėl kontakto artimoje aplinkoje“, – naujienų agentūrai BNS sakė „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Anot jos, dabar siekiama laiku sureaguoti bei užkirsti kelią ligai plisti padaliniuose, dėl to stiprinamos prevencinės priemonės.

„Darbuotojams suteikiame visas apsaugos priemones, kasdien matuojame temperatūrą, dezinfekuojame patalpas, taikome darbą pamainomis, profilaktiškai testuojame darbuotojus, jei įtariama didesnė koronaviruso grėsmė kolektyve“, – teigė E.Dapkienė.

SBA grupės baldų gamybos ir tekstilės įmonėse iš daugiau kaip 4,5 tūkst. darbuotojų dėl ligos (ne tik dėl koronaviruso) nedirba apie 150 žmonių, o izoliacijoje – kur kas mažiau.

„Darbuotojų požiūris į koronaviruso prevenciją lemia, kad šiuo metu neturime didelių protrūkių komandose ir gamybos procesai vyksta įprastu ritmu“, – BNS teigė SBA grupės organizacijos vystymo vadovė Jelena Grišina.

Jos teigimu, iki šiol aktyviai taikomos prevencijos priemonės, be to, darbuotojai nuolat testuojami greitaisiais testais.

Lietuvos pašte šiuo metu yra apie 300 sergančių ir izoliacijoje esančių darbuotojų iš maždaug 3,8 tūkst. Pasak pašto klientų patirčių vadovės Deimantės Žebrauskaitės, sergančiųjų skaičius įmonėje auga, kartu didėja ir darbuotojų izoliacijoje skaičius, todėl galimas ir paslaugų vėlavimas.

„Sergančių ir izoliacijoje yra kiek daugiau nei 7 proc. nuo bendro darbuotojų skaičiaus. Atsižvelgdami į situaciją darome viską, kad užtikrintume sklandų paslaugų teikimą – keičiame darbo grafikus, darbuotojai pavaduoja vieni kitus, tačiau nepaisant šių pastangų, galimi laikini nesklandumai, kai prenumerata pristatoma vėliau nei įprastai“, – sakė D.Žebrauskaitė.

„Prie iššūkių prisideda ir gausus sniegas – pasitaiko sutrikimų logistikos grandinėse, kai kurie keliai sunkiai pravažiuojami, todėl laiškininkai apylinkes aptarnauja ilgiau“, – pridūrė ji.

Keleivių vežėjos „Kautros“ vadovas Linas Skardžiukas sako, kad situacija kol kas gera. Anot jo, iš maždaug 700 darbuotojų įmonėje serga apie 20, o didesnių problemų kelia prastos oro sąlygos.

„Aišku, turime ir izoliacijoje, ir sergančių žmonių, bet kol kas situaciją valdome, linijų nenutraukinėjame ir važiuojame tiek, kiek reikia, uždengimas šimtaprocentinis. Daugiau gal mus šiandien neramina oro sąlygos. Yra daug vėlavimų“, – BNS sakė L.Skardžiukas.

Įmonėje „Vilniaus viešasis transportas“ sergamumas šiek tiek auga, tačiau iš 160 sergančių darbuotojų, COVID-19 patvirtintas maždaug 30.

„Pas mus kol kas situacija stabili, tačiau nedidelė tendencija augti yra. Praėjusią savaitę turėjome apie 150 sergančių darbuotojų, o šiandien jau yra 160“, – BNS sakė įmonės komunikacijos vadovė Giedrė Vinickienė.

Pasak jos, šiuo metu nėra nė vieno atšaukto maršruto, tačiau situacija stebima, nes ji gali pasikeisti.

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas BNS sakė, kad problemų dėl darbuotojų nėra, serga pavieniai asmenys. Be to, iškilus problemų viename oro uoste, darbuotojų laikinai būtų galima pasikviesti iš kito šalies oro uosto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.