Lietuva mato Singapūrą kaip tarpininką žengiant į Pietryčių Azijos rinkas

Lietuva mato Singapūrą kaip patikimą tarpininką žengiant į Pietryčių Azijos rinkas, sako šioje šalyje su verslo atstovais pirmadienį viešintis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Singapūras.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Singapūras.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Singapūras.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Singapūras.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Singapūras.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Singapūras.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Singapūras.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Singapūras.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-02-07 14:06

Kaip pranešė ministerija, šio darbo vizito tikslas – gilinti politinį dialogą, plėtoti dvišalius ryšius, ypač ekonominius, su viena svarbiausių partnerių Azijoje.

Susitikime su Singapūro užsienio reikalų ministru Vivianu Balakrishnanu ministras G.Landsbergis aptarė politines aktualijas Azijoje ir Rytų Europoje, intensyvėjančius Lietuvos ir Singapūro dvišalius ryšius, didėjantį ES dėmesį Pietryčių Azijai.

Singapūras jau dabar yra svarbus Lietuvos partneris Azijoje, ateityje ryšius norime dar labiau plėtoti, ypač aukštųjų technologijų ir mokslo srityse. Singapūrą matome kaip patikimą tarpininką, žvelgiant į kitas Pietryčių Azijos rinkas. Esu tikras, kad gyvybingam bendradarbiavimui užtikrinti pasitarnaus Singapūre steigiama Lietuvos ambasada“, − sakė G.Landsbergis.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, ministrai sutaria, kad nors abiejų valstybių vidaus rinkos nėra didelės, naujosiomis technologijomis grindžiamas verslas atveria naujas galimybes – Lietuvos verslui Singapūras gali būti vartai į Aziją, o Lietuva savo ruožtu Singapūrui gali pasiūlyti patrauklias sąlygas žengti į Europą.

Kalbėdami apie didėjantį tiek ES, tiek Lietuvos dėmesį Indijos ir Ramiojo vandenyno regionui, įskaitant stiprėjantį ES ir Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) bendradarbiavimą, ypač junglumo ir skaitmeninimo srityse, ministrai sutarė diskusiją apie galimas konkrečias iniciatyvas šiose srityse pratęsti vasario 22 dieną Paryžiuje vyksiančioje konferencijoje.

Singapūre ministras G.Landsbergis taip pat susitiko su 27 tūkst. vietos įmonių vienijančios Singapūro verslo federacijos pirmininku Lim Ming Yanu, jam pristatė Lietuvos pasiekimus kuriant nišinius produktus – lazerius, nano palydovus, biotechnologijų ir farmacijos produktus, saulės baterijas, informacinių technologijų sprendimus finansų ir kibernetinio saugumo srityse. Ministras pakvietė Singapūro rizikos kapitalo fondus investuoti į sparčiai augančią Lietuvos startuolių ekosistemą.

G.Landsbergio teigimu, Singapūras, būdamas tarp pažangiausių pasaulio valstybių mokslo, technologijų ir inovacijų srityje, Lietuvai gali atverti naujas perspektyvas aukštųjų technologijų srityse – puslaidininkių, gyvybės mokslų, finansinių technologijų, atsinaujinančios energetikos ir kitose.

Antradienį ministras išvyksta į Australiją, Melburną, kur susitiks su šalies verslo, mokslo organizacijomis, vietos lietuvių verslo bendruomne.

 

Singapūras yra pirmoji Lietuvos paslaugų ir trečioji prekių eksporto rinka Pietryčių Azijoje.

2022 metais steigiamą Lietuvos ambasadą Singapūre numatyta akredituoti Indonezijai, Malaizijai, Tailandui, Vietnamui, taip pat Pietryčių Azijos valstybių asociacijai (ASEAN), atsižvelgiant į strateginį Lietuvos Vyriausybės tikslą plėtoti ryšius su Pietryčių Azijos šalimis. Tikimasi, kad ambasada veiklą pradės šių metų pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.