D. Kreivys: kol situacija dėl karo neaiški, mažinti PVM elektrai ir dujoms negalima

Energetikos ministras sako, kad pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo negalima mažinti kitiems energijos šaltiniams tiek dėl ribotų biudžeto galimybių, tiek dėl geopolitinių rizikų. Pasak Dainiaus Kreivio, joms nurimus, energetinių resursų kainos vėl smuks.

Energetikos ministras sako, kad pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo negalima mažinti kitiems energijos šaltiniams tiek dėl ribotų biudžeto galimybių, tiek dėl geopolitinių rizikų.<br>D.Umbraso nuotr.
Energetikos ministras sako, kad pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo negalima mažinti kitiems energijos šaltiniams tiek dėl ribotų biudžeto galimybių, tiek dėl geopolitinių rizikų.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Kreivys.<br>LRVK | Laima Penek nuotr.
D.Kreivys.<br>LRVK | Laima Penek nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 6:02 PM

„Jeigu sumažintume PVM elektros tiekimui, gautume, kad kainos net mažėtų, nes 9 proc. tik augo (elektros kaina nuo sausio – BNS). Šitie dalykai atsigultų į biudžetą, o iš jo finansuojame sveikatą, švietimą, tai turėtume užsiduoti sau klausimą, iš kur nuimsime, juolab, turėkime dar galvoje, kad neišsisprendusi geopolitinė situacija“, – antradienį Seimo Darbo partijos frakcijoje kalbėjo Dainius Kreivys.

„Neaišku, kaip ateinantys trys-keturi mėnesiai ar pusė metų atrodys. Karo atveju gali būti, kad valstybei apskritai iš biudžeto reikės didžiules lėšas skirti kompensavimui visko“, – sakė jis.

„Geopolitinei rizikai nurimus, energetinių resursų kainos grįš atgal“, – pridūrė ministras.

Vyriausybė siūlo laikinai – iki šildymo sezono pabaigos – taikyti nulinį PVM tarifą už centralizuotą šildymą gyventojams. Dėl to biudžetas neteks daugiau negu 30 mln. eurų. Dabar šis PVM siekia 9 proc.

Siekdama energijos išteklių ir maisto kainų sumažinimo, Seimo opozicija siūlo mažinti PVM malkoms, elektrai ir dujoms, kurios naudojamos šildymui, taip pat būtiniausiems maisto produktams.

Kūrenimui skirtoms malkoms dabar taikomas 9 proc. PVM, elektrai, dujoms ir maistui – 21 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.