Tikėjosi, kad šie verslai per pandemiją susikraus turtus, tačiau nutiko priešingai: kas sustabdė aistras?

Pandemijos metu žmonės daug daugiau laiko praleis namuose, tad ir dažniau mėgausis seksu. Tokius planus puoselėjo prezervatyvų gamintojai, bet vietoj pakilimo sulaukė nuosmukio.

Psichologinis stresas, dėl kurio kai kas ima vengti sekso, yra tik viena priežasčių, ir toli gražu ne svarbiausia.<br>123rf.com nuotr.
Psichologinis stresas, dėl kurio kai kas ima vengti sekso, yra tik viena priežasčių, ir toli gražu ne svarbiausia.<br>123rf.com nuotr.
Psichologinis stresas, dėl kurio kai kas ima vengti sekso, yra tik viena priežasčių, ir toli gražu ne svarbiausia.<br>V.Balkūno nuotr.
Psichologinis stresas, dėl kurio kai kas ima vengti sekso, yra tik viena priežasčių, ir toli gražu ne svarbiausia.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2022, 2:55 PM

Žmonės bus namuose, todėl lytinių santykių tikrai bus daugiau. O kadangi ekonominio nestabilumo laikais daugelis vengia turėti vaikų, reikės ir daugiau prezervatyvų.

Taip vos prasidėjus pandemijai svarstė didžiausios pasaulyje prezervatyvų gamybos kompanijos „Karex“ vadovas Goh Miah Kiatas. Patirties ši bendrovė turi – juk kas penktas prezervatyvas iškeliauja iš jos gamyklų Malaizijoje.

Tačiau šįkart G.M.Kiatas prašovė. Šią savaitę Japonijos leidiniui „Nikkei“ jis pripažino, kad per pandemiją bendrovės apyvarta sumažėjo net 40 procentų.

Psichologinis stresas, dėl kurio kai kas ima vengti sekso, yra tik viena priežasčių, ir toli gražu ne svarbiausia. Anot „Karex“ vadovo, sukliudė daugelyje šalių uždaryti viešbučiai, nors jie dažnai būna trumpalaikių pasimatymų vietomis, ypač skurdesnėse valstybėse. Be to, koronaviruso grėsmės akivaizdoje smarkiai sumenko prostitucijos lygis.

Tačiau bene svarbiausia nuosmukio priežastis yra tai, kad nemažai valstybių nutraukė centralizuotus prezervatyvų pirkimus. Taip pasielgė, pavyzdžiui, Jungtinės Karalystės Nacionalinė sveikatos tarnyba.

Apskritai būtent vyriausybės yra didžiausi šios kontraceptinės priemonės gamintojų klientai.

Vien Kinijoje per metus nemokamai išdalijama apie milijardą prezervatyvų. O, pavyzdžiui, 2018 m. JAV AIDS sveikatos priežiūros fondas išplatino per 600 mln. jų skurdžiose valstybėse.

Vis dėlto G.M.Kiatas į ateitį žvelgia optimistiškai: anot jo, „Karex“ jau pajuto, kad paklausa iš vyriausybių pusės pradeda atsigauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.