Slūgstant įtampai dėl Ukrainos, naftos kainos traukia žemyn

Kiek atslūgus nerimui dėl galimo karinio konflikto prie Rusijos ir Ukrainos sienos, naftos kainos antradienį traukia žemyn.

Nafta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nafta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2022, 7:11 PM

Balandžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuko 4,06 JAV dolerio, arba 4,21 proc., iki 92,42 JAV dolerio už barelį.

O kovo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) nusileido 4,44 JAV dolerio, arba 4,65 proc., iki 91,02 JAV dolerio už barelį.

Rusija antradienį pranešė, kad dalis netoli Ukrainos dislokuotų pajėgų pradeda grįžti į savo bazes. Anksčiau Maskva prie Ukrainos sienų sutelkė dešimtis tūkstančių karių ir tai išprovokavo būgštavimus dėl galimos invazijos.

„Svarbiausia yra tai, koks yra priemokos už karo Ukrainoje riziką dydis, – pažymėjo finansų bendrovės „Price Futures Group“ analitikas Philas Flynnas. – Jeigu Rusija iš tiesų atitrauks pajėgas ir padėtis aprims, kiek sumažės naftos kainos – 10 JAV dolerių ar 20 JAV dolerių?“

Rusija yra viena didžiausių pasaulyje naftos gamintojų ir naftos gavyba šalyje siekia apie 11,2 mln. barelių per dieną, rašo portalas „Trading Economics“.

Analitikai įspėja, kad naftos kainos dėl galimų tiekimo iš Rusijos sutrikimų gali pakilti iki 100 JAV dolerių už barelį ar dar aukščiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.