ES ėmėsi priemonių apsirūpinti dujomis problemų su Rusija atveju

Europos Komisija (EK) akylai stebi ES aprūpinimo energijos ištekliais saugumą bei ėmėsi priemonių atvejui, jei dabartinės geopolitinės įtampos sąlygomis sutriktų gamtinių dujų tiekimas iš Rusijos į ES, pareiškė EK atstovė spaudai Dana Spinant.

Dujų tiekimo į ES artimiausiu laikotarpiu tema aptarta su tokiomis jas eksportuojančiomis valstybėmis kaip JAV, Kataras, Egiptas, Azerbaidžanas ir Nigerija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dujų tiekimo į ES artimiausiu laikotarpiu tema aptarta su tokiomis jas eksportuojančiomis valstybėmis kaip JAV, Kataras, Egiptas, Azerbaidžanas ir Nigerija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 9:27 AM

„Mes nutiesėme bendradarbiavimo saitus su virtine tarptautinių partnerių, siekdami užsitikrinti reikiamą energijos išteklių, ypač dujų, tiekimą, kad patenkintume poreikius artimiausiomis žiemos savaitėmis“, – ketvirtadienį Briuselyje kalbėjo EK atstovė.

Jos žodžiais, dujų tiekimo į ES artimiausiu laikotarpiu tema aptarta su tokiomis jas eksportuojančiomis valstybėmis kaip JAV, Kataras, Egiptas, Azerbaidžanas ir Nigerija, o į šiuos aptarimus buvo įsitraukusi EK vadovė Ursula von der Leyen, taip pat ES energetikos komisarė Kadri Simson.

Pasak D.Spinant, gamtinių dujų tiekimas buvo intensyvių diskusijų ir veiksmų koordinavimo tarp JAV ir ES tema – ES, siekdama užsitikrinti stabilų suskystintų gamtinių dujų (SGD) tiekimą, sulaukė tvirtos JAV bei kitų tarptautinių partnerių paramos.

EK atstovė pabrėžė, kad yra pagrindo manyti, jog 120 SGD tanklaivių, kurie sausį buvo pristatyti Europai, o tai – apytikriai 10 mlrd. kubinių metrų dujų, užtikrina ES energetinį saugumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.