Neigia iniciatyvą dėl pensijų mokėjimų tik pavedimu – juk jokie pakeitimai neįregistruoti

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas neigia, kad valdantieji ketina imtis iniciatyvų, kuriomis išmokos ir pensijos gyventojams būtų išmokamos tik pavedimu, atsisakant galimybės mokėti jas pristatant į namus grynaisiais. Konservatorius akcentavo, kad jokie įstatymų pakeitimai šiuo klausimu nėra įregistruoti.

M.Majauskas.<br>T.Bauro nuotr.
M.Majauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2022, 1:49 PM, atnaujinta Feb 22, 2022, 1:56 PM

„Jokių iniciatyvų nėra, ir aš nematau, kaip tokios iniciatyvos galėtų būti priimtos Seime ar patvirtintos Biudžeto ir finansų komitete dėl išmokų privalomo mokėjimo tik pavedimu“, – antradienį BFK posėdyje tvirtino M. Majauskas.

Politikas pabrėžė, kad, jo nuomone, galimybė gyventojams gauti išmokas grynaisiais pinigais turi išlikti. Pasak BFK pirmininko, tokią poziciją yra išsakęs ir Europos centrinis bankas, akcentavęs grynųjų pinigų prieinamumo poreikį labiausiai socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms.

„Aš manau, kad gyventojai turi turėti galimybę gauti pinigus grynais, ypač pažeidžiamos visuomenės grupės, vyresnio amžiaus žmonės ir čia mes tikrai visų nepriversime staiga tapti finansiškai raštingais. Be jokios abejonės, turime tą nuosekliai daryti skatindami finansinį raštingumą, bet prievartos jokios čia tikrai nebus ir būti negali“, – tikino M. Majauskas.

Tai, kad toks siūlymas nėra svarstomas, taip pat tvirtino socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Ministrės nuomone, galima diskutuoti apie tai, kokia prieiga prie pinigų gyventojams yra patogiausia, tačiau sisteminiai pokyčiai, pasak jos, nėra planuojami.

„Tikrai nesvarstome tokių siūlymų. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje manome, kad tokia sistema, kokia šiandien yra, ji ir turi būti. Galime aiškintis priežastis, kaip yra patogu žmonėms regionuose, ar išsigryninti ar turėti galimybę naudotis kortelėmis. Diskutuoti apie tokius patogumo dalykus galima, tačiau keisti tvarkos tikrai neketiname“, – antradienį atsakinėdama į žurnalistų klausimus teigė M. Navickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.