Įvykiai Ukrainoje sudavė smūgį bitkoinui ir kitoms kriptovaliutoms

Rusijos invazijos į Ukrainą fone bitkoino ir daugumos kitų kriptovaliutų kainos sparčiai mažėja.

Rusijos invazijos į Ukrainą fone bitkoino ir daugumos kitų kriptovaliutų kainos sparčiai mažėja.<br>Pixabay.com asociatyvi nuotr.
Rusijos invazijos į Ukrainą fone bitkoino ir daugumos kitų kriptovaliutų kainos sparčiai mažėja.<br>Pixabay.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 3:30 PM

„Coinmarketcap“ duomenimis, bitkoino kursas 15 val. Lietuvos laiku buvo 35,24 tūkst. JAV dolerių, eterio – 2363 doleriai. Per pastarąsias 24 valandas bitkoinas nuvertėjo 9,1 proc., eteris – 12,7 proc., o visa tarptautinė kriptovaliutų rinka susitraukė daugiau kaip 150 mlrd. dolerių.

„Rizikos aktyvus ir toliau neigiamai veikia įtampa bei konfliktas tarp Rusijos ir Ukrainos. Šie aktyvai apima bitkoinus ir kitas kriptovaliutas, kurias šiuo metu daugelis laiko labai rizikingomis“, – pabrėžė kriptovaliutų biržos „Luno“ viceprezidentas Vijay Aiyaras.

Pasak jo, bitkoino kaina gali ir toliau mažėti bei pasiekti 30 tūkst. dolerių žymą.

„Jei ši kriptovaliuta sugebės išsilaikyti aukščiau šio lygio, tuomet yra tikimybė, kad šių metų pabaigoje pasieks naujas visų laikų aukštumas. Tačiau jei ji kris žemiau 30 tūkst. dolerių, tolesnis nuosmukis iki 20 tūkst. dolerių taps beveik neišvengiamas“, – pridūrė ekspertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.