Prancūzija skelbia, kad Rusija „atjungta“ nuo pasaulio ekonomikos

Rusija „atjungta“ nuo pasaulio ekonomikos, nes sankcijos dėl jos įsiveržimo į Ukrainą pradėjo kąsti, pirmadienį pareiškė Prancūzija.

Prancūzija skelbia, kad Rusija „atjungta“ nuo pasaulio ekonomikos.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Prancūzija skelbia, kad Rusija „atjungta“ nuo pasaulio ekonomikos.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Prancūzija skelbia, kad Rusija „atjungta“ nuo pasaulio ekonomikos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Prancūzija skelbia, kad Rusija „atjungta“ nuo pasaulio ekonomikos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 1:09 PM, atnaujinta Feb 28, 2022, 1:39 PM

„Rusija palaipsniui atjungiama nuo likusio pasaulio, ypač ekonomine prasme, ir tai turės labai rimtą poveikį“, – transliuotojui „Europe 1“ sakė Europos reikalų ministras Clement‘as Beaune'as. Pasak jo, sankcijos dažnai apibūdinamos kaip neveiksmingos, tačiau laisvas rublio kritimas ir „panikos apimto Rusijos centrinio banko įsikišimas“ rodo ką kita. „Mes patekome į kitokią visatą“, – sakė jis.

Rusijos centrinis bankas pirmadienį padidino bazinę palūkanų normą nuo 9,5 proc. iki 20 proc., Maskvos vertybinių popierių biržoje rubliui katastrofiškai nukritus dolerio ir euro atžvilgiu. „Supraskime savo galią, – sakė C.Beaune‘as. – Rusijai mūsų labai reikia, jai reikia viso pasaulio“.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas vėliau pirmadienį dalyvaus vaizdo pokalbyje su Kanados, Vokietijos, Italijos, Lenkijos, Rumunijos ir JAV vadovais bei Europos Sąjungos ir NATO atstovais dėl Ukrainos, pranešė Prancūzijos prezidentūra.

Tada E.Macronas priims Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą ir ES Komisijos vadovę Ursulą von der Leyen darbo vakarienės su Europos pramonininkais, jie kalbėsis apie konflikto poveikį „Europos ekonominiam suverenitetui“, nurodė Eliziejaus rūmai.

Vėlai sekmadienį Prancūzija patarė Prancūzijos piliečiams „nedelsiant“ palikti Rusiją, įsigaliojus oro transporto apribojimams, o Baltarusijoje esantys asmenys turi išvykti sausuma. Dauguma ES oro linijų, įskaitant „Air France“, sustabdė skrydžius į Rusijos oro uostus arba per Rusijos oro erdvę, Europos Sąjunga uždarė savo oro erdvę Rusijos orlaiviams.

Prancūzija taip pat pranešė, kad išsiuntė 33 tonas humanitarinės pagalbos, įskaitant palapines, vaistus ir maistą, į Lenkiją, kur atvyko dešimtys tūkstančių ukrainiečių pabėgėlių, ir išsiųs dar 30 tonų į Moldovą, kitą svarbią vietą nuo karo bėgantiems žmonėms.

Prancūzija pirmadienį JT Saugumo Tarybai pateiks rezoliuciją, raginančią „nekliudomą priėjimą“ prie humanitarinės pagalbos, nurodė Eliziejaus rūmai. Europos pareigūnai perspėjo, kad priklausomai nuo karo trukmės namus gali palikti iki septynių milijonų žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.