Š. Matijošaičio „Vičiūnų grupė“ iš Rusijos nesitrauks

UAB „Vičiūnų grupė“ generalinio direktoriaus Šarūno Matijošaičio įmonė veiklos Rusijoje nenutrauks. 

Š.Matijošaičio „Vičiūnų grupė“ iš Rusijos nesitrauks.<br>D.Umbraso nuotr.
Š.Matijošaičio „Vičiūnų grupė“ iš Rusijos nesitrauks.<br>D.Umbraso nuotr.
Š.Matijošaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Matijošaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-02-28 11:51, atnaujinta 2022-02-28 12:45

„UAB „Vičiūnų grupė“ yra tarptautinė maisto pramonės bendrovė, savo produkciją tiekianti į daugiau nei 60 pasaulio rinkų, tarp jų – ir Rusijos bei Ukrainos. Kaip ir daugelis tarptautinių JAV ir Europos korporacijų valdomų maisto gamintojų, šiose rinkose dirbame su tarptautiniais mažmeninės prekybos tinklais ir turime įsipareigojimus jiems.

Veikla tiek Ukrainoje, tiek Rusijoje šiuo metu yra apsunkinta ir kai kuriose sferose sustabdyta. Trūkinėja tiekimo grandinės, destabilizuotas valiutų kursas. Prasidėjus kariniams veiksmams, situacija yra nuolat besikeičianti, tad kasdien ją stebime ir atitinkamai priimame sprendimus.

Mūsų produkcija gaminama Lietuvoje, Estijoje, Ispanijoje ir Kaliningrado srityje Sovetske. Sovetsko gamyklos produkcija tiekiama tik rytų šalims, tarp kurių – Gruzijos, Moldovos, Kazachstano, Uzbekijos, Azerbaidžano rinkos. Gamykla įkurta prieš 20 metų.

Per tą laiką įkūrėme ir išvystėme verslą Ukrainoje, kur turime logistikos ir prekybos įmones bei daugiau nei 700 darbuotojų. Teikiame humanitarinę pagalbą, sulaukėme prašymų iš Ukrainos humanitarinėms reikmėms teikti pervežimo paslaugas. Esame pasirūpinę mūsų darbuotojais – norinčius saugiai evakuojame. Nors Ukrainoje veikla beveik sustojusi ir žmonės nedirba, ten esantiems darbuotojams mokami atlyginimai, teikiama reikalinga pagalba.

Vičiūnų grupėje“ dirba daug ukrainiečių. Norintiems grįžti į tėvynę suteikėme visokeriopą pagalbą. Kaune karo pabėgėliams skiriame nemokamam apgyvendinimui visą grupės valdomą „Metropolio“ viešbutį“, – atsiųstame pranešime spaudai cituojamas Š.Matijošaitis.

Frakcija „Vardant Lietuvos“ ragina Kauno merą „neatidėliojant veikti ir nedaryti miestui gėdos“

Tarp beveik 30-ies Kauno miesto bendradarbiavimo partnerių yra ir du Rusijos miestai. Sutartys su jais anksčiau pasirašytos gavus Kauno miesto savivaldybės Tarybos pritarimą. Tačiau oficialaus miesto politikų sprendimo tas sutartis nutraukti dabar, kai tęsiasi praėjusią savaitę pradėta Rusijos karinė agresija prieš Ukrainą, vis dar nėra.

Atsižvelgdama į Ukrainoje vykstantį karą ir į tai, kad Kauno miestas, kad ir formaliai, tebebendradarbiauja (nes yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartis su agresiją vykdančios Rusijos Federacijos miestais Sankt Peterburgu ir Kaliningradu (Karaliaučiumi), opozicinė Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ Kauno miesto savivaldybės taryboje kreipėsi į Kauno merą. Frakcija siūlo nedelsiant organizuoti neeilinį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdį.

„Sekmadienio vakarą prie Kauno miesto savivaldybės susirinkę miestiečiai pareiškė palaikymą su Rusijos agresija kovojančiai Ukrainos tautai ir tuo pačiu išreiškė nepasitenkinimą dėl to, kad miestas nenutraukė bendradarbiavimo su Kaliningradu ir Sankt Peterburgu. Tai – pati svariausia rekomendacija, kokia tik gali būti. Todėl raginu merą veikti, organizuoti neeilinį posėdį ir nedaryti Kaunui gėdos.

Solidarizuokimės su Ukrainos žmonėmis, kovojančiais už savo, už mūsų, visos Europos ar net pasaulio laisvę. Nutraukdami bendradarbiavimo sutartis su Rusijos miestais, palaikykime ukrainiečius morališkai ir žmogiškai“, – pabrėžė Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnė Edita Gudišauskienė.

Anot jos, nieko stebėtino, kad vienos įmonės pagrindu sukurta visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ iki šiol delsė organizuoti kauniečius ir išreikšti savo poziciją Rusijos atžvilgiu, o tik apsiribojo toliau platinti kitų pilietinių organizacijų raginimus burtis ir teikti Ukrainai pagalbą.

Kartu su savo lyderiu šiuo metu „Vieningas Kaunas“ yra vadovaujanti politinė jėga Kauno miesto savivaldybėje, o tarp Kauno valdančiųjų yra nemažai miesto tarybos narių, susijusių su meru bei jo šeimos verslu, kurio dalis yra ne vien Lietuvoje. Todėl mero ir neskubėta pasakyti, karui prasidėjus, kad reikia nutraukti bet kokius ryšius su priešiška Ukrainai bei Europos Sąjungai valstybe.

ELTA primena, kad sekmadienį buvo paviešintas Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio atviras laiškas iš Liuksemburgo, kur Ešas prie Alzeto, kaip ir Kaunas, pradėjo Europos kultūros sostinės metus. Kauno mero patikinimu, jo kelionė buvo planuota, ir išskristi į Liuksemburgą jam teko savaitės viduryje, prieš pat žinią apie prasidėjusį atvirą karą.

„Pirmadienį, vos grįžęs į Kauną, ketinu sušaukti neeilinį miesto tarybos posėdį dėl pagalbos Ukrainai ir jos žmonėms. Miestas jau dabar pasiruošęs priimti nuo karo bėgančius ukrainiečius. Tuo pačiu stengsimės padėti ir jų tautiečiams, likusiems savo šalyje.

Esame numatę konkrečius veiksmus – beliko gauti Tarybos narių pritarimą. Tarp Kaunui strategiškai svarbių klausimų bus svarstoma ir dėl partnerystės sutarties su dviem Rusijos miestais nutraukimo. Tai nėra vienasmeniai sprendimai. Kviečiu vieningai tuo pačiu pasekti ir kitus didžiuosius Lietuvos miestus“, – laiške teigia V.Matijošaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.