Iš lentynų baltarusiškas ir rusiškas prekes išims dar keli prekybininkai – tai padarys netrukus

Reaguodamas į praėjusią savaitę prasidėjusį karą Ukrainoje, didžiausias mažmeninės prekybos grožio, sveikatos, higienos ir buitinių prekių tinklas Baltijos šalyse „Drogas“ iš prekių asortimento pašalino baltarusiškos ir rusiškos kilmės prekes. Tokį patį sprendimą priėmė ir elektronikos ir namų technikos prekybos tinklus „Avitela“ bei „Elektromarkt“ valdanti „Avitelos prekyba“

Prekybininkai iš prekybos išima baltarusiškas ir rusiškas prekes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prekybininkai iš prekybos išima baltarusiškas ir rusiškas prekes.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Drogas“ iš prekių asortimento pašalino baltarusiškos ir rusiškos kilmės prekes.<br>T.Bauro nuotr.
„Drogas“ iš prekių asortimento pašalino baltarusiškos ir rusiškos kilmės prekes.<br>T.Bauro nuotr.
Prekybininkai iš prekybos išima baltarusiškas ir rusiškas prekes.<br>„Avitelos“ nuotr.
Prekybininkai iš prekybos išima baltarusiškas ir rusiškas prekes.<br>„Avitelos“ nuotr.
Prekybininkai iš prekybos išima baltarusiškas ir rusiškas prekes.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prekybininkai iš prekybos išima baltarusiškas ir rusiškas prekes.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 4:51 PM, atnaujinta Mar 1, 2022, 4:58 PM

Anot „Drogas“ generalinės direktorės Dainos Žymantės, iš prekybos vietų jos išimtos penktadienį.

„Iki įvykių Ukrainoje rusiškos ir baltarusiškos prekės sudarė maždaug 1,8 proc. mūsų asortimento – tai buvo įvairūs veido, kūno ir plaukų produktai. Po įvykdytos invazijos į Ukrainos valstybę nieko nelaukdami priėmėme sprendimą šių produktų visiškai atsisakyti ir mūsų parduotuvių lentynose jų nebėra nuo praėjusios savaitės“, – Eltai patvirtino D. Žymantė.

Jos teigimu, Ukrainoje pagaminta produkcija sudaro maždaug 0,5 proc. tinkle parduodamų prekių. Šiuo metu dar nėra aišku, kaip situacija karo krečiamoje šalyje paveiks prekių gamybą ir tiekimą.

D. Žymantės teigimu, siekiant informuoti pirkėjus apie prekyboje esančius ukrainietiškos kilmės produktus, šiuo metu gaminami specialūs prekių žymėjimai, išskirsiantys juos iš bendro asortimento.

„Nors šiuo metu dar vyksta gamybos procesas, vėliau lauks paskirstymas po visas tinklo parduotuves Lietuvoje, tikimės, kad jau šią savaitę šie žymėjimai atsiras prekių lentynose. Kol kas pirkėjus raginame prieš perkant produktus patikrinti jų brūkšninį kodą, kuris parodo kilmės šalį“, – teigia tinklo generalinė direktorė.

„Drogas“ parduotuvių tinklą sudaro 56 parduotuvės visoje Lietuvoje.

Elektronikos ir namų technikos prekybos tinklus „Avitela“ bei „Elektromarkt“ valdanti „Avitelos prekyba“ Rusijoje bei Baltarusijoje taip pat atsisako pagamintų prekių. Bendrovė pažadėjo pagalbą Ukrainos karo pabėgėlių šeimoms.

„Atsisakome bet kokio bendradarbiavimo su šalių okupančių verslu ir ieškome galimybės kuo glaudesniam bendradarbiavimui su Ukraina, – pažymi UAB „Avitelos prekyba“ rinkodaros vadovas Irmantas Viliūnas. – Atsisakius Rusijoje ir Baltarusijoje pagamintų prekių, mūsų vartotojams bus tiekiama kitose šalyse pagaminta produkcija.“

Kaip ELTA jau rašė, praėjusios savaitės ketvirtadienį Rusija pradėjo agresyvų ir tarptautinės bendruomenės pasmerktą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Reaguodama į invaziją ir beprecedentę agresiją, Vakarų bendruomenė Rusijai paskelbė labai griežtas sankcijas ir ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?