Ispanijos prekybos tinklas „Dia“: rusui M. Fridmanui taikomos sankcijos jų nepalies

Ispanijos prekybos centrų tinklas „Dia“, kurio didžioji dalis akcijų priklauso Michailo Fridmano investicinei įmonei „LetterOne“, antradienį tvirtino, kad jo veiklos neturės įtakos tai, kad milijardierius įtrauktas į ES juodąjį sąrašą dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Ispanijos prekybos centrų tinklas „Dia“, kurio didžioji dalis akcijų priklauso Michailo Fridmano investicinei įmonei „LetterOne“, antradienį tvirtino, kad jo veiklos neturės įtakos tai, kad milijardierius įtrauktas į ES juodąjį sąrašą dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ispanijos prekybos centrų tinklas „Dia“, kurio didžioji dalis akcijų priklauso Michailo Fridmano investicinei įmonei „LetterOne“, antradienį tvirtino, kad jo veiklos neturės įtakos tai, kad milijardierius įtrauktas į ES juodąjį sąrašą dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 2:09 PM

Pirmadienio vakarą paskelbtame pareiškime tinklas teigė, kad jo nekontroliuoja Rusijos oligarchas, praėjus vos kelioms valandoms, kai pastarojo pavardė buvo įtraukta į ES sankcijų juodąjį sąrašą, kuriame yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkai.

„Dia“ teigimu, nors 78 proc. tinklo akcijų priklauso „LetterOne Investment Holdings“ (LIHS), „joks atskiras akcininkas nekontroliuoja LIHS“ – nei M. Fridmanas ar Piotras Avenas, dar vienas iš Liuksemburge įsikūrusios investicinės bendrovės įkūrėjų, taip pat įtrauktas ES baudžiamų asmenų sąrašą.

„Atitinkamai, įmonė mano, kad naujasis sankcijų paketas jai neturės jokios įtakos nei tiesiogiai, nei netiesiogiai (per anksčiau minėtus asmenis, nekontroliuojančius LIHS, taigi ir „Dia“),“ – sakoma pranešime.

„LetterOne“ darbuotojams skirtame laiške Ukrainoje gimęs finansininkas – vienas turtingiausių Rusijos žmonių – kalbėjo, kad „karas niekada negali būti atsakymas“ ir ragino nutraukti „kraujo praliejimą“, bendrovė sekmadienį pranešė naujienų agentūrai AFP.

„Ši krizė kainuos gyvybių ir padarys žalą dviem tautoms, kurios šimtus metų buvo laikomos broliškomis“, – parašė oligarchas.

Gimęs žydų šeimoje 1964 metais Vakarų Ukrainos mieste Lvive, M. Fridmanas studijavo Maskvoje ir sukūrė didžiulę verslo imperiją, apimančią įvairiausius sektorius – nuo naftos ir dujų iki bankininkystės, telekomunikacijų ir platinimo.

Verslininkas gyvena Londone ir Maskvoje, o „Forbes“ jo turtą vertina 15,5 mlrd. JAV dolerių.

Nors jis ir palaikė tvirtus ryšius su V. Putino administracija, niekada neįėjo į artimiausią prezidento rėmėjų ratą.

„LetterOne“ pirmą kartą įsigijo „Dia“ akcijų 2017 metais, o po dvejų metų pateikė priešišką perėmimo pasiūlymą.

Ispanijos tinklo, valdančio beveik 6 tūkst. prekybos centrų Ispanijoje, Portugalijoje, Argentinoje ir Brazilijoje, apyvarta pernai siekė 6,64 mlrd. eurų (7,4 mlrd. JAV dolerių), antradienį pranešė grupė, o grynasis nuostolis siekė 257,3 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.