Lietuvos paštas stabdo komercines rusiškas ir baltarusiškas siuntas bei pinigines perlaidas

Nuo kovo 1 d. Lietuvos pašto bei „PayPost“ skyriuose sustabdytos į Rusiją ir Baltarusiją ar iš jų atliekamos piniginės perlaidos. Taip pat nuo kovo 2 d. Lietuvos paštas stabdo komercinių siuntų, t. y. verslo klientų siunčiamų siuntų, siuntimą į Rusiją bei Baltarusiją.

Į Rusiją ir Baltarusiją siunčiamos komercinės siuntos stabdomos nuo kovo 2 dienos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Į Rusiją ir Baltarusiją siunčiamos komercinės siuntos stabdomos nuo kovo 2 dienos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 11:47 AM

„Solidarizuojamės su visu pasauliu ir iš savo pusės darome tai, ką galime. Apsisprendėme stabdyti komercines siuntas į Rusiją ir Baltarusiją, taip pat nuo šiandien nevykdome piniginių perlaidų, tuo nuosekliai prisidėdami prie apribojimų finansinių srautų judėjimui“, – sako Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.

Į Rusiją ir Baltarusiją siunčiamos komercinės siuntos stabdomos nuo kovo 2 dienos. Iki šios datos Lietuvos paštui klientų pateiktas komercines siuntas bus siekiama pristatyti, nepaisant sutrikusios tarptautinės logistikos su minimomis šalimis. Vėliau Rusijos ir Baltarusijos kryptimi siunčiamos siuntos iš verslo klientų priimamos nebebus.

Lietuvos paštas taip pat paskelbė, kad pašto skyriuose iš prekybos išimtos visos rusiškos ir baltarusiškos prekės, nutraukiamas rusiškų bei baltarusiškų leidinių platinimas visoje šalies teritorijoje bei stabdoma prekyba „Respublikos“ grupės leidiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.