Ukrainiečiams Lietuvoje įsidarbinti bus lengviau, o siūlomų vietų skaičius perlips tūkstantį

Reaguodama į karą Ukrainoje ir galimą didelį pabėgėlių skaičių, Lietuva supaprastino į šalį atvykstančių ukrainiečių įdarbinimo tvarką, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Anot pranešimo, Lietuva supaprastino imigracijos į šalį, prieglobsčio prašymo, leidimo gyventi suteikimo ir įsidarbinimo taisykles Ukrainos piliečiams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Anot pranešimo, Lietuva supaprastino imigracijos į šalį, prieglobsčio prašymo, leidimo gyventi suteikimo ir įsidarbinimo taisykles Ukrainos piliečiams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 1:43 PM, atnaujinta Mar 1, 2022, 3:55 PM

Anot pranešimo, Lietuva supaprastino imigracijos į šalį, prieglobsčio prašymo, leidimo gyventi suteikimo ir įsidarbinimo taisykles Ukrainos piliečiams. Iš karto dirbti galės visi asmenys, kurie naudojasi beviziu režimu ar turi vizą, leidimą gyventi arba bus pateikę prašymą gauti prieglobstį Lietuvoje.

Be to, pagrindiniai Lietuvos darbo paieškos portalai darbo skelbimus nuo šiol filtruos ir pagal tai, ar siūlomas darbas yra tinkamas karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Funkcinius pakeitimus jau diegia didžiausi šalies darbo skelbimų portalai „CVonline“, „CVmarket“ ir „CVbankas“, taip pat portalas „Work in Lithuania“, paslaugų centras „International House Vilnius“. Ukrainiečiams skirtus darbo skelbimus taip pat galima rasti Užimtumo tarnybos puslapyje.

Užimtumo tarnybos vadovė sako, kad visoje Lietuvoje siūloma daugiau nei tūkstantis darbo vietų iš Ukrainos atvykusiems pabėgėliams.

„Kiekviename mieste renkama informacija apie darbo vietas, kurios gali būti pasiūlomos atvykstantiems į Lietuvą žmonėms. Šiuo metu turime daugiau nei tūkstantį pasiūlymų visoje Lietuvoje, skaičius didėja“, – Trišalės tarybos posėdyje antradienį sakė Inga Balnanosienė .

Jos teigimu, kol kas tarnyba skambučių sulaukia tik iš darbdavių.

„Natūralu, nes žmonės ką tik pradėjo atvykti į šalį, tariau ryte Alytuje jau buvo 30 žmonių, kurie savivaldybės suteikta pagalba pradėjo naudotis. Esame susisiekę ir su savivaldybe ir laukiame, kaip tie žmonės migruos toliau, į kurią savivaldybę“, – kalbėjo I. Balnanosienė.

„Vilniuje turime dvi pirmąsias moteris, kurios atvyko keliomis dienomis anksčiau praėjusią savaitę, jos spėjo atvykti su šeimomis, ir mes dirbame jų integracijos į darbo rinką kryptimis“, – sakė ji.

I. Balnanosienė taip pat sakė, jog tarnyba jau atvėrė savo svetainę ir pagrindinę informaciją ukrainiečių kalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?