Patvirtino: trys JAV mokėjimų kortelių milžinės blokuoja atsiskaitymus Rusijos bankams

JAV mokėjimų kortelių milžinės „Visa“, „Mastercard“ ir „American Express“ patvirtino, kad dėl tarptautinių sankcijų, kuriomis reaguojama į Rusijos invaziją į Ukrainą, blokuoja Rusijos bankus savo atsiskaitymų tinkluose.

„Dėl sankcijų reikalavimų užblokavome kelias (Rusijos) finansų įstaigas „Mastercard“ mokėjimų tinkle“, – pareiškė „Mastercard“ vykdomasis direktorius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Dėl sankcijų reikalavimų užblokavome kelias (Rusijos) finansų įstaigas „Mastercard“ mokėjimų tinkle“, – pareiškė „Mastercard“ vykdomasis direktorius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 12:08 PM

„Dėl sankcijų reikalavimų užblokavome kelias (Rusijos) finansų įstaigas „Mastercard“ mokėjimų tinkle“, – pareiškė „Mastercard“ vykdomasis direktorius Michaelis Miebachas.

Savo ruožtu „Visa“ savo interneto svetainėje nurodė, kad „imasi skubių veiksmų, kad užtikrintų galiojančių sankcijų laikymąsi, ir yra pasirengusi laikytis papildomų sankcijų, kurios gali būti įvestos“.

Tuo tarpu „American Express“ pabrėžė, kad nors jos verslas Rusijoje yra „nedidelis“, „nuo pat šios krizės pradžios laikosi JAV ir tarptautinių sankcijų“.

„Amex“ generalinis direktorius Stephenas Squeris (Stivenas Skveris) sakė, kad „sustabdėme santykius su paveiktais partneriais Rusijoje, ir toliau laikysimės visų atitinkamų įstatymų, atsižvelgdami į situacijos raidą“.

Šie pareiškimai buvo paskelbti po Vakarų vyriausybių sprendimų taikyti sankcijas Rusijos bankams ir jos piliečiams, nes Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga ir kitos pasaulio galios siekia nubausti Rusiją bei žlugdyti ją ekonomiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.