Prancūzija konfiskavo su Rusijos energetikos bosu I. Sečinu susijusią superjachtą

Prancūzijos vyriausybė ketvirtadienį pranešė konfiskavusi prabangią superjachtą, priklausančią įmonei, susijusiai su Igoriu Sečinu, Rusijos energetikos milžinės „Rosneft“ vadovu ir artimu prezidento Vladimiro Putino patikėtiniu.

 I.Sečinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 I.Sečinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 1:41 PM, atnaujinta Mar 3, 2022, 1:42 PM

Laivas „Amore Vero“ buvo konfiskuotas Prancūzijos La Ciotat uoste Žydrojoje pakrantėje pagal ES paskelbtas sankcijas Rusijai. Jis priklauso bendrovei, kurios pagrindinis akcininkas yra I.Sečinas, pranešė Prancūzijos finansų ministerija.

85,6 metro ilgio laivą pagamino Nyderlanduose įsikūrusi jachtų statytoja „Oceanco“. Jame yra baseinas, kuris virsta sraigtasparnių nusileidimo aikštele, taip pat keli deniai, įskaitant vieną su sūkurine vonia. Laivas buvo pristatytas 2013 m., teigia gamintojas savo svetainėje.

Žurnalas „Forbes“ pranešė, kad Vokietijos valdžia taip pat konfiskavo milijardieriui Ališerui Usmanovui priklausančią superjachtą „Dilbar“, tačiau tai nepatvirtinta.

Prancūzijos Rivjeros pakrantė jau seniai traukia Rusijos superturtuolius, daugelis ten vasaroja jachtose ar prabangiose vilose. Paryžius praėjusią savaitę paskelbė rengiantis oligarchams priklausančio turto Prancūzijoje sąrašą, įskaitant jachtas, prabangius automobilius ir nekilnojamąjį turtą.

„Jei būčiau oligarchas Rusijoje ar Prancūzijoje, būčiau susirūpinęs“, – pirmadienį sakė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas Yves'as Le Drianas. Tą dieną ES į savo sankcijų juodąjį sąrašą įtraukė daugiau su Kremliumi susijusių verslininkų ir V. Putino atstovą spaudai.

I.Sečinas yra tarp garsiausių vardų kartu su Nikolajumi Tokarevu, dujotiekio milžinės „Transneft“ vadovu. Dar trys į „Forbes“ turtingiausių Rusijos žmonių sąrašą įtraukti asmenys: metalų magnatas Aleksejus Mordašovas, A.Usmanovas ir verslininkas bei V.Putino draugas Genadijus Timčenka.

I.Sečinas laikomas vienu įtakingiausių žmonių Rusijoje, kurio įtaka smarkiai pranoksta jo vadovavimą energetikos milžinei „Rosneft“. Jis, kaip ir V.Putinas, kilęs iš Sankt Peterburgo ir dirbo su prezidentu nuo pirmųjų savo karjeros dienų miesto merijoje dešimtąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.