Veiklos Rusijoje nestabdančios „Vičiūnų grupės“ vadovas Š. Matijošaitis: „Prieitas kritinis taškas“

„Situacija kasdien sparčiai blogėja, prieitas kritinis taškas. Visiškai suprantame esamą padėtį dėl verslo Rusijoje ir priimame būtinus, neatidėliotinus sprendimus. Šių dienų akivaizdoje imamės kardinalių pokyčių ir koncentruojamės į verslo dalies Vakaruose išsaugojimą.

„Viči“ fabrikas Sovetske.<br>D.Umbraso nuotr.
„Viči“ fabrikas Sovetske.<br>D.Umbraso nuotr.
„Viči“ fabrikas Sovetske.<br>D.Umbraso nuotr.
„Viči“ fabrikas Sovetske.<br>D.Umbraso nuotr.
„Viči“ fabrikas Sovetske.<br>D.Umbraso nuotr.
„Viči“ fabrikas Sovetske.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 8:48 AM, atnaujinta Mar 3, 2022, 10:49 AM

Turime išlaikyti 5 tūkst. darbo vietų mūsų šalyje. Jaučiame atsakomybę ir prieš mūsų darbuotojus Ukrainoje bei visoje Europoje“, – tokią žinutę išplatino Šarūnas Matijošaitis, UAB „Vičiūnų grupė“ generalinis direktorius.

Rusijai įsiveržus į nepriklausomos Ukrainos teritoriją ir čia pradėjus karą „Vičiūnų grupė“ pranešė veiklos Rusijoje nenutrauksianti.

„UAB „Vičiūnų grupė“ yra tarptautinė maisto pramonės bendrovė, savo produkciją tiekianti į daugiau nei 60 pasaulio rinkų, tarp jų – ir Rusijos bei Ukrainos. Kaip ir daugelis tarptautinių JAV ir Europos korporacijų valdomų maisto gamintojų, šiose rinkose dirbame su tarptautiniais mažmeninės prekybos tinklais ir turime įsipareigojimus jiems“, – vasario 28 d. aiškino Š.Matijošaitis.

Įmonės produkcija gaminama Lietuvoje, Estijoje, Ispanijoje ir Kaliningrado srityje Sovetske. Sovetsko gamyklos produkcija tiekiama tik Rytų šalims, tarp kurių – Gruzijos, Moldovos, Kazachstano, Uzbekijos, Azerbaidžano rinkos. Gamykla įkurta prieš 20 metų. Per tą laiką įkurtas ir verslas Ukrainoje, kur logistikos ir prekybos įmonėse dirbao daugiau nei 700 darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.