Vokietijos ekonomikos ministras pasisakė prieš Rusijos energijos importo embargą

Vokietijos ekonomikos ministras pasisakė prieš Rusijos energijos importo embargą, pareikšdamas, kad tai gali kelti pavojų socialinei sanglaudai jo šalyje.

Vokietijos ekonomikos ministras pasisakė prieš Rusijos energijos importo embargą, pareikšdamas, kad tai gali kelti pavojų socialinei sanglaudai jo šalyje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vokietijos ekonomikos ministras pasisakė prieš Rusijos energijos importo embargą, pareikšdamas, kad tai gali kelti pavojų socialinei sanglaudai jo šalyje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 5:27 PM

Vokietija apie pusę anglių ir dujų importo gauna iš Rusijos, taip pat trečdalį reikalingo naftos kiekio.

Robertas Habeckas, kuris taip pat yra ir Vokietijos vicekancleris, ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis turi „išsilaisvinti nuo Rusijos energijos importo“, tačiau pripažino, kad tai užtruks.

R. Habeckas žurnalistams Berlyne kalbėjo, kad vyriausybė rengia daugybę priemonių, skirtų paspartinti energetinę nepriklausomybę, įskaitant naujų tiekėjų užtikrinimą ir atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimo skatinimą.

Jis nediskutavo apie galimybę Vokietijai pratęsti trijų likusių atominių elektrinių, kurias planuojama uždaryti šiais metais, eksploatavimo laiką, tik pridūrė, jog klausimas gali būti svarstomas, „jei tai padėtų“.

R. Habecko teigimu, vyriausybė taip pat svarstys ir rengs energijos vartojimo efektyvinimo priemones, kad sumažintų paklausą, bei paragino gyventojus prisidėti.

„Jei norite šiek tiek pakenkti Putinui, taupykite energiją“, – paragino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas