Didžiausia atminties lustų gamintoja pasaulyje „Samsung Electronics“ stabdo tiekimą į Rusiją

Pietų Korėjos technologijų milžinė „Samsung Electronics“ šeštadienį paskelbė stabdanti tiekimą į Rusiją dėl „geopolitinių įvykių“, vis daugiau didelių kompanijų, įskaitant „Apple“, nutraukiant ryšius su šia šalimi dėl invazijos į Ukrainą. „Samsung Electronics“ yra didžiausia atminties lustų gamintoja pasaulyje ir Rusijoje pirmauja pagal išmaniųjų telefonų pardavimus.

„Samsung“ paaukojo Ukrainai 6 mln. JAV dolerių.<br>Unsplash.com asociatyvi nuotr.
„Samsung“ paaukojo Ukrainai 6 mln. JAV dolerių.<br>Unsplash.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2022, 10:06 AM, atnaujinta Mar 5, 2022, 10:08 AM

„Dėl dabartinių geopolitinių įvykių siuntos Rusijai buvo sustabdytos, – sakoma bendrovės pranešime. – Toliau aktyviai stebėsime šią sudėtingą padėtį, kad nuspręstume dėl savo tolesnių žingsnių.“

Vakarų šalių vyriausybės, sporto organizacijos ir didžiosios įmonės nutraukė ryšius su Rusija ir įvedė skaudžių sankcijų dėl tarptautinės bendrijos pasmerktos atakos prieš provakarietišką kaimynę.

Naujienų agentūros „Bloomberg“ duomenimis, Rusijoje „Samsung“ kontroliavo daugiau kaip 30 proc. išmaniųjų telefonų rinkos. Pardavimai šioje šalyje sudarė 4 proc. technologijų milžinės pasaulinių pajamų už parduodamus išmaniuosius telefonus.

Tuo metu puslaidininkių pardavimai Rusijoje sudarė mažiau kaip 0,1 proc. „Samsung Electronics“ pelno, rodo finansinių paslaugų bendrovės „Hana Financial Investment“ ataskaita.

Pietų Korėja, svarbi JAV sąjungininkė saugumo srityje, šią savaitę taip pat paskelbė blokuosianti finansines operacijas su didžiaisiais Rusijos bankais ir jų antrinėmis įmonėmis, kuriems taikomos Vašingtono sankcijos.

„Samsung“ taip pat paaukojo Ukrainai 6 mln. JAV dolerių (5,49 mln. eurų), įskaitant 1 mln. dolerių vertės buitinės elektronikos prekių. Be to, įmonės darbuotojai savanoriškai rinko aukas, kad aktyviai palaikytų humanitarines pastangas“ ir pabėgėlius šiame regione, sakoma „Samsung“ pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?