Pietų Korėja taikys Baltarusijai eksporto kontrolę – ribojimai panašūs į tuos, kurie pritaikyti Rusijai

Pietų Korėja sekmadienį pareiškė įgyvendinsianti eksporto kontrolę artimai Maskvos sąjungininkei Baltarusijai dėl jos „veiksmingos paramos Rusijos invazijai į Ukrainą“. Nedetalizuodama, kokių konkrečių priemonių bus imamasi, Seulo užsienio reikalų ministerija teigė, kad apribojimai bus panašūs į tuos, kurie jau anksčiau pritaikyti Rusijai.

Rusijos kariuomenė naudoja Baltarusiją kaip svarbią vietą, iš kurios puolama kaimynė Ukraina.<br>jackal007/pixabay.com nuotr.
Rusijos kariuomenė naudoja Baltarusiją kaip svarbią vietą, iš kurios puolama kaimynė Ukraina.<br>jackal007/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-06 12:20

Pietų Korėja praėjusį mėnesį pareiškė, kad sugriežtins eksporto Maskvai kontrolę, uždrausdama strateginių prekių gabenimą ir kartu su Vakarų šalimis sustabdys finansines operacijas su keliais pagrindiniais Rusijos bankais. „Mūsų vyriausybė šiandien nusprendė įgyvendinti eksporto kontrolės priemones ir prieš Baltarusiją, nes Baltarusija veiksmingai remia Rusijos invaziją į Ukrainą“, – sakoma ministerijos pranešime.

Rusijos kariuomenė naudoja Baltarusiją kaip svarbią vietą, iš kurios puolama kaimynė Ukraina, nors Baltarusijos autokratas Aliaksandras Lukašenka tikina, kad jo pajėgos nedalyvauja.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį perspėjo Ukrainą, kad ji gali nustoti egzistuoti kaip valstybė, jei jos lyderiai „toliau darys tai, ką daro“. Jis taip pat sakė, kad visos šalys, kurios nustatys „neskraidymo zoną“ virš Ukrainos, bus laikomos priešais. Ekonomines sankcijas Rusijai jis prilygino karo paskelbimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.