„Hesburger“ traukiasi iš Rusijos ir Baltarusijos rinkų

Didžiausias Baltijos šalyse ir Suomijoje greitojo maisto restoranų tinklas „Hesburger“, turintis restoranų ir Ukrainoje, nuo praėjusios savaitės didžiausią dėmesį skiria pagalbai maistu Ukrainos žmonėms. Praėjusią savaitę bendrovė taip pat priėmė sprendimą pasitraukti iš Rusijos ir Baltarusijos rinkų.

„Hesburger“ traukiasi iš Rusijos ir Baltarusijos rinkų.<br>T.Bauro nuotr.
„Hesburger“ traukiasi iš Rusijos ir Baltarusijos rinkų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-07 17:32

„Hesburger“ Ukrainoje turi septynis restoranus, visi jie yra Kijeve. Juose dirba apie 100 darbuotojų.

Nuo vasario 28 d. „Hesburger“ iš savo šiuo metu neveikiančių restoranų Kijeve nemokamai dalina maistą miesto gyventojams.

„Hesburger“ tinklo darbuotojai Ukrainoje savanoriškai sugrįžo į darbą ir uždarytuose restoranuose ruošia maistą vaikų namams, slaugos namams, pagalbos darbuotojams ir kitiems miesto gyventojams. Maisto pristatymas koordinuojamas per vietos pagalbos organizacijas.

„Esame labai susirūpinę ir sunerimę dėl padėties Ukrainoje, nuolat sekame įvykius ir nuoširdžiai tikimės, kad taika Ukrainoje netrukus sugrįš. Mūsų žiniomis, visi mūsų darbuotojai Ukrainoje yra gyvi, mes didžiuojamės jų drąsa ir susitelkimu.

Kol mūsų restoranai Ukrainoje nedirba, ir toliau mokame atlygį visiems savo darbuotojams“, – sakė „Hesburger“ generalinis direktorius Karis Salmela.

„Hesburger“ praėjusią savaitę nusprendė nutraukti veiklą Rusijoje ir Baltarusijoje. „Hesburger“ turi 39 restoranus Rusijoje ir 4 restoranus Baltarusijoje.

Restoranai bus uždaryti kiek įmanoma greičiau, šiuo metu yra derinamos konkrečios verslo nutraukimo procedūros ir veiksmai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.