Suomių gamintojai „Paulig“ ir „Valio“ traukiasi iš Rusijos Jungiasi ir „Fazer“

Maisto ir gėrimų kompanija „Paulig“ pasitraukia iš Rusijos. Verslo nutraukimas pradedamas nedelsiant, rengiamas detalus šio proceso planas.

Visa Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse parduodama „Paulig“ kava skrudinama Suomijoje, netoli Helsinkio.<br>Pranešimo autoriaus nuotr.
Visa Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse parduodama „Paulig“ kava skrudinama Suomijoje, netoli Helsinkio.<br>Pranešimo autoriaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2022, 12:16 PM, atnaujinta Mar 7, 2022, 2:46 PM

„Paulig“ verslas Rusijoje sudaro apie 5 proc. visų kompanijos pajamų. Rusijoje, apie 170 km nuo Maskvos esančiame Tverės mieste, veikia „Paulig“ skrudykla.

Joje pagaminta kava parduodama Rusijoje ir šalia esančiose rinkose. Lietuvoje ši produkcija nebuvo ir nėra parduodama. Visa Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse parduodama „Paulig“ kava skrudinama Suomijoje, netoli Helsinkio.

Rusijoje „Paulig“ kompanijoje iš viso dirba apie 200 darbuotojų.

Agresorei nugarą atsuko ir „Valio“. Įmonės generalinė direktorė Annikki Hurme teigė, kad pieno perdirbimo bendrovė „etikos požiūriu negali tęsti veiklos Rusijoje“. „Valio“ Maskvos regione turi lydyto sūrio gamyklą, taip pat pardavimo biurus Sankt Peterburge ir Maskvoje. Šioje Suomijos bendrovėje Rusijoje dirba apie 400 žmonių, praneša kommersant.ru.

„Valio“ taip pat sustabdė visą eksportą iš Suomijos į Rusiją ir Baltarusiją bei nutraukė žaliavų ir pakavimo medžiagų tiekimą iš Rusijos į Suomiją. 

Iš Rusijos traukiasi ir kepyklos „Fazer“, turinti tris gamyklas Sankt Peterburge ir vieną Maskvoje. „Fazer“ apyvarta Rusijoje 2021 m. siekė 157 mln. eurų, t. y. 13 proc. visų bendrovės pajamų, o joje dirba 2,3 tūkst. darbuotojų.

Kai kurios bendrovės nori išlaikyti savo gamyklas, o tai gali reikšti, kad jos bus perduotos vietos įmonėms.

Tačiau ne visi gamintojai seka tokiu pavyzdžiu. Pavyzdžiui, Prancūzijos bendrovė „Danone“ paskelbė nutraukianti investicinius projektus Rusijoje, tačiau toliau gamins ir platins pieno produktus ir kūdikių maistą. Aludariai „Carlsberg Group“ ir „Heineken“ taip pat paskelbė, kad sustabdė investicijas Rusijoje, bet jų vietos alaus daryklos toliau dirbs įprasta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras