Plieno milijardierius V. Lisinas sureagavo į karą Ukrainoje – verslas susiduria su rimtais iššūkiais, situacija labai greitai keičiasi

Novolipecko metalurgijos kombinato (NLMK) bendrasavininkis Vladimiras Lisinas, vienas turtingiausių „Forbes“ sąraše esančių rusų, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, kreipėsi į plieno grupės darbuotojus. Jis pripažino, kad bendrovė susiduria su rimtais iššūkiais, nes situacija labai greitai keičiasi. Milijardierius išreiškė viltį, kad konfliktas bus išspręstas taikiai, ir pažadėjo parengti paramos darbuotojams priemones.

NLMK bendrasavininkis V.Lisinas, vienas turtingiausių „Forbes“ sąraše esančių rusų, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, kreipėsi į plieno grupės darbuotojus.<br>media.nlmk.com nuotr.
NLMK bendrasavininkis V.Lisinas, vienas turtingiausių „Forbes“ sąraše esančių rusų, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, kreipėsi į plieno grupės darbuotojus.<br>media.nlmk.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2022, 12:43 PM

Milijardieriaus kreipimosi į grupės įmonių darbuotojus tekstas buvo paskelbtas vidaus portale ir paskelbtas socialiniuose tinkluose. NLMK spaudos tarnyba „Forbes“ patvirtino, kad laišką parašė M.Lisinas.

Jame milijardierius svarbiausiu NLMK uždaviniu įvardijo įsipareigojimų klientams vykdymą, darbo vietų išsaugojimą, finansinę paramą darbuotojams, socialinių programų finansavimo didinimą regionuose, kuriuose veikia bendrovė, ir pagalbą tiems, kuriems jos reikia.

NLMK generalinis direktorius išreiškė „gilią užuojautą“ karo Ukrainoje aukoms, jų šeimoms ir artimiesiems. „Žmonių aukos visada yra didžiulė tragedija, kurios negalima pateisinti“, – pabrėžė jis. Ir pažymėjo, kad jis ir visi jo kolegos iš valdybos nuoširdžiai tikisi greitos konfrontacijos pabaigos.

Milijardierius pabrėžė, kad taikūs ir diplomatiniai konfliktų sprendimai visada yra priimtinesni nei jėgos veiksmai. „Veikiame trijuose žemynuose ir geriau nei bet kas kitas suprantame šalių ir kultūrų dialogo svarbą“, – sakoma jo pareiškime.

Remiantis grupės interneto svetainėje pateiktais duomenimis, V.Lisinui per „Fletcher Group Holdings“ priklauso 79,3 proc. NLMK akcijų. Verslininko turtas siekia 26,2 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.