Atsistatydino Rusijos technologijų milžinės „Yandex“ vadovas

Atsistatydino į Europos Sąjungos (ES) sankcijų sąrašą įtrauktas Rusijos technologijų milžinės „Yandex“ vadovas Tigranas Chudaverdianas.

Atsistatydino į Europos Sąjungos (ES) sankcijų sąrašą įtrauktas Rusijos technologijų milžinės „Yandex“ vadovas.<br>T.Bauro nuotr.
Atsistatydino į Europos Sąjungos (ES) sankcijų sąrašą įtrauktas Rusijos technologijų milžinės „Yandex“ vadovas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 3:43 PM

Apie tai pranešė pati kompanija. Rusišku „Google“ vadinama „Yandex“ yra registruota Nyderlanduose ir turi padalinių Europoje, Jungtinėje Karalystėje (JK) ir JAV, tačiau didžiąją dalį verslo vykdo Rusijoje ir rusakalbėse šalyse.

Reaguodama į Rusijos prezidento Vladimiro Putino Ukrainoje sukeltą karą, ES paskelbė Maskvai griežtas sankcijas. Pačios „Yandex“ sankcijos nepaveikė, tačiau jos asmeniškai pritaikytos T. Chudaverdianui.

„Yandex“ pareiškė, esą kompanija buvo „šokiruota“, kad T. Chudaverdianas buvo įtrauktas į sankcijų sąrašą. „Pastaruosius 15 metų Tigranas nepailstamai dirbo, kad transformuotų „Yandex“ į pasaulinio lygio technologijų verslą, tačiau tuo pat metu patenkintų kompanijos suinteresuotųjų šalių interesus“, – sakoma kompanijos pranešime.

Trečiadienį taip pat paskelbta apie Rusijos naftos chemijos kompanijos „Sibur“ vadovo Dmitrijaus Konovo atsistatydinimą. Pastarasis taip pat buvo įtrauktas į Vakarų sankcijų sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.