Mokesčių už milijoninius dividendus nesumokėjusi įmonė nuslėpė 5 mln. eurų

Uostamiestyje veikianti įmonė Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atlikto ikiteisminio tyrimo metu pripažino padariusi pažeidimą ir valstybei atlygino per 5 mln. eurų padarytą žalą.

Buvo įtariama, kad dividendai nebuvo priskirti apmokestinamosioms pajamoms ir galėjo būti nesumokėtas pelno mokestis valstybei.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Buvo įtariama, kad dividendai nebuvo priskirti apmokestinamosioms pajamoms ir galėjo būti nesumokėtas pelno mokestis valstybei.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 9:59 AM

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai, gavę pareiškimą iš Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI), pradėjo ikiteisminį tyrimą įtardami, kad uostamiestyje veikianti įmonė galėjo savo akcininkams – Kipre veikiančiai įmonei – išmokėjo per 50 mln. eurų dividendų už 2016–2018 metus.

Buvo įtariama, kad dividendai nebuvo priskirti apmokestinamosioms pajamoms ir galėjo būti nesumokėtas pelno mokestis valstybei.

Per tyrimą nustatyta, kad bendrovė netinkamai pritaikė pelno mokesčio normą. Bendrovė patikslino pelno mokesčio deklaracijas ir, su VMI sudariusi susitarimą, į valstybės biudžetą sumokėjo tyrimo metu nustatytą per 5 mln. eurų siekusį pelno mokestį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.