„LTG Cargo“ sustabdė visų bendrovei priklausančių bendro naudojimo vagonų gabenimą į Rusiją ir Baltarusiją

Reaguodama į besitęsiantį Rusijos valdžios karą prieš Ukrainą „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) Grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ sustabdė visų bendrovei priklausančių bendram naudojimui skirtų vagonų teikimą pakrovai ir gabenimą tiek į Baltarusiją ir Rusiją, tiek į kitas valstybes tranzitu per šias šalis.

„LTG Cargo“ sustabdė visų bendrovei priklausančių bendram naudojimui skirtų vagonų teikimą pakrovai ir gabenimą tiek į Baltarusiją ir Rusiją, tiek į kitas valstybes tranzitu per šias šalis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„LTG Cargo“ sustabdė visų bendrovei priklausančių bendram naudojimui skirtų vagonų teikimą pakrovai ir gabenimą tiek į Baltarusiją ir Rusiją, tiek į kitas valstybes tranzitu per šias šalis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2022, 3:39 PM, atnaujinta Mar 17, 2022, 4:00 PM

Bendrovė taip pat sustabdė klientams išnuomotų vagonų gabenimą į Rusiją – tai reiškia, kad sustabdytas viso „LTG Cargo“ vagonų parko judėjimas į Rusiją. Siekdama pasiruošti grūdų sezonui ir apsaugoti Lietuvos klientų interesus, „LTG Cargo“ taip pat sustabdė jai priklausančių bei klientams išnuomotų grūdvežių ir mineralvežių vagonų išsiuntimą iš Lietuvos visomis kryptimis, išskyrus į Latviją ir Estiją.

Kaip ir iki šiol, draudžiama gabenti krovinius, kurie yra susiję su ES sankcionuojamais asmenimis. Apie tai bendrovė jau informavo klientus.

„Vienareikšmiškai smerkiame valstybių agresorių karinius veiksmus prieš Ukrainą. Įgyvendinamais veiksmais mažiname sąsajas su Rusija ir Baltarusija bei siekiame užkirsti kelią bendrovės turto panaudojimui jų tikslams. Su krovinių gabenimu susijusios aplinkybės nuolat kinta, todėl toliau detaliai analizuojame ir vertiname Rusijos karo poveikį savo veiklai bei taikome kompleksinius veiksmus, kuriais įgyvendinamos ES sankcijos“, – teigia Eglė Šimė, „LTG Cargo“ generalinė direktorė.

Tuo metu privačiais vagonais krovinius vežantiems klientams „LTG Cargo“ rekomenduoja įvertinti rizikas ir susilaikyti nuo krovinių gabenimo šiomis kryptimis.

„LTG Cargo“ dar anksčiau kreipėsi į „Rusijos geležinkelius“ ir „Baltarusijos geležinkelius“ reikalaudama skubiai sugrąžinti Lietuvos bendrovei priklausančius vagonus. Skubus vagonų grąžinimas įvestas ir vagonams, kurie per šias šalis vyksta tranzitu. Nors situacija yra dinamiška, pastebima, kad šiomis dienomis vagonai pradeda judėti į Lietuvą.

Bendrovei „LTG Cargo“ priklauso dviejų panaudos tipų vagonų parkas: vagonai, kurie ilgalaike nuoma išnuomoti klientams (šiuos vagonus kaip privačius klientai valdo savo nuožiūra) ir vagonai, kurie priklauso ir yra valdomi bendrovės „LTG Cargo“ (šiuos vagonus bendrovė skiria konkrečiam pervežimui įgyvendinti).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.