„Pigu.lt“: „Prasidėjus karui, Ukrainos simboliai sulaukė ypatingo pirkėjų dėmesio“

Rusijos karinę agresiją Ukrainoje smerkiantys Lietuvos gyventojai ne tik aktyviai aukoja lėšas ir rūpinasi parama nuo karo kenčiantiems gyventojams, bet ir patys apsirūpina Ukrainos atributika.

Nuo karo pradžios vasario 24 dieną e. prekybos centre „Pigu.lt“ buvo parduota beveik 700 Ukrainos vėliavų.
Nuo karo pradžios vasario 24 dieną e. prekybos centre „Pigu.lt“ buvo parduota beveik 700 Ukrainos vėliavų.
„Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.
„Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 17, 2022, 10:55 AM, atnaujinta May 26, 2022, 1:19 PM

Nuo karo pradžios vasario 24 dieną e. prekybos centre „Pigu.lt“ buvo parduota beveik 700 Ukrainos vėliavų.

Kaimyninėse Baltijos šalyse, kuriose veikia tai pačiai „PHH Group“ priklausantys e. prekybos centrai, Ukrainos vėliavų pardavimai – kuklesni.

Latvijos „220.lv“ parduota daugiau nei 200 Rusijos agresijai besipriešinančios valstybės vėliavų, Estijos „Kaup24.ee“ prekybos centre internete – beveik 120 vėliavų.

„Mėlyna–geltona spalvos – šiuo metu populiariausios mūsų e. prekybos centre. Vėliavos, vėliavėlės, vėliavos automobiliams, marškinėliai, ženkliukai, antsiuvai, kojinės, kvapas automobiliams ir kitos prekės su Ukrainos simbolika pastarąsias dvi savaites sulaukia ypatingo pirkėjų dėmesio“, – sako „Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.

Anot jos, iki šiol jokios valstybės atributika nėra sulaukusi tokio didelio „Pigu.lt“ lankytojų dėmesio. Labiausiai perkamos Ukrainos vėliavos ir ženkliukai, taip pat – kaklo movos su šios šalies spalvomis. Lietuvos vėliavų pardavimų rodikliai, prasidėjus karui Ukrainoje, nepakito.

„Pirmosios prekės su Ukrainos simbolika mūsų e. lentynose atsirado jau vasario 24 dieną, tačiau didžioji dalis atributikos pirkėjams buvo pasiūlyta pirmąją kovo savaitę“, – pasakoja K.Liškauskaitė.

Iš viso e. prekybos centro asortimente siūloma apie 200 skirtingų prekių su Ukrainos simbolika. Jomis prekiauja apie 10 skirtingų pardavėjų.

Pro prekybininkų ausis neprasprūdo ir ukrainiečių pasipriešinimo simboliu tapęs skambus Rusijos karinio laivo pasiuntimas ant trijų raidžių. Ukrainos muitininkų ištarta frazė „Русский военный корабль, иди нахуй“ puikuojasi ant e. prekybos centre parduodamų skirtingo dizaino marškinėlių ir džemperių.

„Pirmieji marškinėliai mūsų asortimente atsirado jau kovo 1 dieną. Tiesa, didelio pirkėjų susidomėjimo šiomis prekėmis nefiksuojame“, – konstatuoja K.Liškauskaitė.

Rusijai pradėjus karinę agresiją Ukrainoje, „Pigu.lt“, kaip verslas, išreiškė paramą Ukrainai ir nutraukė prekybą Rusijoje ir Baltarusijoje pagamintomis prekėmis. Šių šalių produktai buvo pašalinti iš visų šiame e. prekybos centre prekiaujančių pardavėjų asortimento.

Analogiškų veiksmų imtasi visuose e. prekybos centruose ir e. parduotuvėse, kurie priklauso „PHH Group“: „220.lv“ Latvijoje, „Kaup24.ee“ ir „Hansapost.ee“ Estijoje bei „HobbyHall.fi“ Suomijoje.

Tuo pačiu „Pigu.lt“ pakvietė pirkėjus rinktis Ukrainoje pagamintas prekes – prie jų aiškiai ir ryškiai nurodoma prekių kilmė. Šiuo metu „Pigu.lt“ parduodama apie 4000 skirtingų Ukrainoje pagamintų prekių visose kategorijose: nuo arbatos iki baldų ar labai populiarių pripučiamų valčių.

Kompanija taip pat pradėjo bendradarbiavimą su Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi, kuris rūpinasi nuo karo bėgančiais Ukrainos žmonėmis. Kompanija skyrė 600 miegmaišių, 200 čiužinių, 100 pledų ir įvairių higienos priemonių. Visapusiškai Ukrainą remiančiai organizacijai „Mėlyna ir geltona“ „Pigu.lt“ skyrė savo darbuotojų šventei numatytas lėšas – 27 000 eurų.

„Pigu.lt“ priklauso didžiausiai Baltijos šalyse e. prekybos bendrovei „PHH Group“. Ji buvo suformuota „Pigu.lt“ susijungus su Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“. „PHH Group“ valdo e. parduotuves ir prekybos platformą Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Čia prekiauja daugiau nei 4000 pardavėjų, asortimentą sudaro daugiau nei 2 mln. prekių. Lankytojų sesijų skaičius per metus siekia apie 150 milijonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?