Latvijos ministras: Ventspilio uostas gali labiausiai nukentėti nuo sankcijų Rusijai

Dėl tarptautinių sankcijų į Ukrainą įsiveržusiai Rusijai labiausiai iš didžiųjų Latvijos uostų gali nukentėti Ventspilis, vertinant pagal blogiausius įvykių raidos scenarijus, pareiškė Latvijos susisiekimo ministras.

Dėl tarptautinių sankcijų į Ukrainą įsiveržusiai Rusijai labiausiai iš didžiųjų Latvijos uostų gali nukentėti Ventspilis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Dėl tarptautinių sankcijų į Ukrainą įsiveržusiai Rusijai labiausiai iš didžiųjų Latvijos uostų gali nukentėti Ventspilis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2022, 3:18 PM

„Blogiausiu atveju krova Ventspilio uoste gali sumažėti dviem trečdaliais, Rygos uoste – 45 proc., o Liepojos uoste – 20-30 proc.“, – Talis Linkaitis.

Jis pabrėžė, kad tai yra preliminarūs vertinimai, o labai daug kas priklausys nuo aplinkybių.

T. Linkaits sakė, kad visoms Susisiekimo ministerijai pavaldžioms įmonėms nurodyta pateikti preliminarius situacijos ir galimų pasekmių vertinimus.

„Turiu pasakyti, kad uostai yra šiek tiek geresnėje padėtyje, nes Latvijos ekonomikai reikia žaliavų, ir nesvarbu, ar jos būtų iš Rusijos, ar iš kitų šalių. Akivaizdu, kad didžioji šių žaliavų dalis atgabenama jūra, tai yra jos importuojamos ir perkraunamos uostuose. Žinoma, tai nereiškia, kad poveikis bus nedidelis“, – pridūrė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.