​„Digital Aero Technologies“ į naujos kartos aviacijos technologijų įmonę „Sensus Aero“ investuoja 2,3 mln. eurų

Pasaulinės aviacijos paslaugų grupės „Avia Solutions Group“ įsteigtas aviacijos technologijų įmones vienijantis holdingas „Digital Aero Technologies“ (DAT) skelbia, kad prie jų jungiasi dar viena įmonė – naujos kartos aviacijos programinės įrangos ekspertas „Sensus Aero“.

„Digital Aero Technologies“ vadovas Julius Norkūnas.
„Digital Aero Technologies“ vadovas Julius Norkūnas.
„Sensus Aero“ direktorius Romas Butkevičius.
„Sensus Aero“ direktorius Romas Butkevičius.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 11:17 AM

Pernai įkurto „Digital Aero Technologies“ holdingo tikslas – suvienyti į technologijas orientuotas įmones, skatinti inovacijas ir dalytis žiniomis.

„Nuolat ieškome įmonių, kurios galėtų prisijungti prie mūsų, atnešti naujų idėjų bei galimybių bendradarbiavimui“, – sako Julius Norkūnas, „Digital Aero Technologies“ vadovas. „Mes norime aprėpti daugybę sričių – nuo naujienų ir įdarbinimo portalų iki išmaniųjų įrankių ir internetinių platformų – ir suburti įmones, teikiančias paklausius skaitmeninius sprendimus.“

Per savo verslo rizikos kapitalą „AeroCity Tech Ventures“ „Digital Aero Technologies“ investuoja į dar tik besivystančias bei jau veiklą vykdančias įmones, siekiančias įnešti naujovių bei pozityvių pokyčių į aviacijos technologijų pramonę.

„Aviacijos technologijų industrijoje matome daugybę potencialo ir galimybių plėtrai, todėl norime remti bei skatinti potencialo turinčių įmonių augimą ir idėjų plėtrą. Esame numatę investicijoms skirti 20 mln. eurų, kurių dalį jau investavome į prie mūsų holdingo prisijungusias įmones. Be finansinės pagalbos mes taip pat padedame įmonėms valdymo, plėtros klausimais“, – pasidalina Julius Norkūnas.

Naujausia įmonė, prisijungusi prie DAT ir pritraukusi ženklią investiciją, yra „Sensus Aero“.

Į naująją holdingo narę bus investuota 2,3 mln. eurų, siekiant palaikyti bei paskatinti tolimesnę įmonės plėtrą.

„Matome išties daug potencialo „Sensus Aero“ kuriamuose produktuose bei sprendimuose. Manome, kad įmonės siūlomi aviacijos technologijų produktai sprendžia daugybę svarbių problemų, su kuriomis susiduria aviacijos verslai, ir gali turėti didelę įtaką visai aviacijos pramonei. Tikime, kad „Sensus Aero“ gali palikti svarbų pėdsaką aviacijos industrijoje, todėl yra puikus kandidatas investicijai“, – sako Julius Norkūnas.

Modernūs sprendimai aviacijos verslams

„Manoma, kad dėl neefektyvių vidinių procesų ir sudėtingos programinės įrangos aviacijos industrijos verslų produktyvumas sumažėja 20-30 proc. Todėl sukūrėme sprendimus, kurie gali išspręsti šias problemas. „Sensus Aero“ – tai naujos kartos programinės įrangos sprendimas aviacijos pramonei“, – sako Romas Butkevičius, „Sensus Aero“ vadovas. „Mes teikiame modernią skaitmeninę platformą, leidžiančią labiau automatizuoti aviacijos procesų valdymą ir operacijas. Kitos panašias funkcijas atliekančios sistemos yra sudėtingos, suteikiančios daugiau erdvės žmogiškosioms klaidoms rastis. „Sensus Aero“ pasižymi lankstumu, automatizavimo galimybėmis, dėmesiu naudotojų patirčiai.“

„Sensus Aero“ produktai skirstomi į tris ERP (įmonės išteklių planavimo) programinės įrangos kategorijas, skirtas atskiroms aviacijos verslo linijoms valdyti: „Sensus MRO“, skirtą orlaivių techninės priežiūros įmonių valdymui, antžeminio aptarnavimo verslams pritaikytą „Sensus GH“ ir degalų tiekimo valdymo platformos priedą „Sensus Fueling“.

Šiuo metu sistemą sudaro 44 moduliai ir jų skaičius vis dar auga. Verslo išteklių planavimo programinė įranga leidžia planuoti, kontroliuoti ir stebėti visas kasdienes procedūras, yra greita ir ekonomiška bei, remiantis tyrimais, padidina efektyvumą iki 70 proc.

Dideli ateities planai

„Sensus Aero“ vadovo teigimu, prisijungimas prie „Digital Aero Technologies“ atveria verslui naujas galimybes. „Džiaugiamės galėdami prisijungti prie holdingo ir tikime, kad ši dosni investicija padės įgyvendinti mūsų augimo planus.“

Pasak vadovo, įmonė jau ieško daugiau talentų, kurie galėtų prisijungti prie jų komandos. „Iki šių metų pabaigos planuojame padvigubinti darbuotojų skaičių ir ateinančiais metais toliau augti. Šiuo metu „Sensus Aero“ jau dirba apie 35 puikūs specialistai, tačiau turime didelių planų, todėl tikimės žymiai padidinti savo komandą, kad sugebėtume atliepti augančius rinkos poreikius ir turėtume pakankamai žmogiškųjų išteklių toliau plėtoti savo produktus. Planuojame ieškoti žmonių įvairioms pozicijoms – programinės įrangos kūrimo inžinierių, pardavimų, rinkodaros ir kt. specialistų“, – aiškina Romas Butkevičius.

Šiuo metu įmonė vykdo aktyvią plėtrą, didžiausią dėmesį dabar skirdama Skandinavijos regionui. „Sensus Aero“ jau pradėjo diegti mūsų programinės įrangos produktus Helsinkio oro uoste ir planuoja tęsti plėstis į dar 14 oro uostų Skandinavijos regione“, – sakė „Sensus Aero“ direktorius Romas Butkevičius.

Apie „Digital Aero Technologies“:

Siekdama išnaudoti nenuginčijamą aviacijos technologijų rinkos potencialą, „Avia Solutions Group“ įsteigė „Digital Aero Technologies“ (DAT) holdingą, vienijantį aviacijos įmones, veikiančias technologijomis grįstuose aviacijos sektoriuose. DAT siekia aprėpti daugybę aviacijos technologijų sričių – nuo naujienų ir įdarbinimo portalų, iki išmaniųjų įrankių ir internetinių platformų – ir suburti įmones, teikiančias paklausius skaitmeninius sprendimus.

„Avia Solutions Group“ yra pirmaujanti tarptautinė aviacijos paslaugų grupė, valdanti beveik 100 biurų ir gamybos stočių visame pasaulyje. Grupė vienija daugiau nei 7 000 aukštos kvalifikacijos aviacijos specialistų, aptarnaujančių virš 2000 klientų Europoje, Azijoje, Šiaurės Amerikoje, Australijoje ir visame pasaulyje.

Daugiau informacijos apie „Digital Aero Technologies“ veiklą galite rasti interneto svetainėse www.digitalaerotech.com ir www.aviasg.com

Apie „Sensus Aero“:

„Sensus Aero“ yra naujos kartos programinės įrangos aviacijos pramonei ekspertas, teikiantis integruotą įmonės išteklių planavimo (ERP) optimizavimo platformą. Tai įrankis skirtas optimizuoti kiekvieną MRO, antžeminio aptarnavimo ir degalų tiekimo procesų aspektą. „Sensus Aero“ technologija padeda užtikrinti, kad aviacijos įmonės dirbtų išmaniau, pasiektų išmatuojamų rezultatų ir padidintų pelną. „Sensus Aero“ priklauso pasaulinio lygio aviacijos įmonių grupei „Avia Solutions Group“.

Daugiau informacijos apie „Sensus Aero“ veiklą galite rasti interneto svetainėje www.sensus.aero ir www.aviasg.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.