„Revolut“ – šimtatūkstantinės baudos: pro pirštus žiūrėjo į reikalavimus

Lietuvos bankas (LB) skyrė 50 tūkst. eurų baudą specializuotam bankui „Revolut bank“ ir 150 tūkst. eurų baudą – elektroninių pinigų įstaigai „Revolut Payments“. Baudos skirtos už pažeidimus, susijusius su informacijos apie klientus rinkimu.

„Revolut“ neketina suginti Lietuvos klientų į čia steigiamą banką, todėl nesąžiningi toliau galės piktnaudžiauti.<br>„Lrytas.lt“ nuotr.
„Revolut“ neketina suginti Lietuvos klientų į čia steigiamą banką, todėl nesąžiningi toliau galės piktnaudžiauti.<br>„Lrytas.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 4:21 PM, atnaujinta Mar 18, 2022, 4:44 PM

LB įpareigojo bendroves iki birželio 30 dienos pašalinti pažeidimus ir kitus veiklos trūkumus, pranešė LB.

„Revolut“ komentare BNS nurodė, kad LB pastabos daugiausia susijusios su vienkartiniu klientų perkėlimu į Lietuvoje veikiančias įmones dėl „Brexit“ bei pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos vidaus procedūrų, kurias centrinis bankas vertino 2021 metais, kokybe.

„Tobulindami savo procesus glaudžiai bendradarbiaujame su priežiūros institucija. Beveik visos išsakytos pastabos jau ištaisytos arba tai bus padaryta netrukus“, – nurodė „Revolut“.

LB nustatė, kad abi bendrovės į pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos vidaus kontrolės procedūras buvo įtraukę ne visus rizikos veiksnius, kuriuos būtina įvertinti prieš pradedant dalykinius santykius.

Be to, jos ne visada užtikrino reikalavimą gauti vyresniojo vadovo pritarimą dalykiniams santykiams su didesnės pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikos klientais ir politiškai pažeidžiamais asmenimis. Už šiuos pažeidimus LB skyrė įspėjimus.

Anot pranešimo, bendrovės aktyviai teikia informaciją LB, jos pranešė, kad ėmėsi veiksmų ir daugumą pažeidimų jau yra ištaisiusios, be to, sukūrė naują rizikos vertinimo modelį, kuris turi užkirsti kelią pažeidimams ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.