Rusijos turtuoliai Šveicarijos bankuose yra paslėpę beveik 200 mlrd. eurų

Rusijos turtuoliai Šveicarijos bankuose yra paslėpę beveik 200 mlrd. eurų, ir šis turtas paaiškėjo dėl karą Ukrainoje pradėjusiai Rusijai įvestų ir plečiamų tarptautinių sankcijų, skelbia agentūra „Reuters“.

Rusijos turtuoliai Šveicarijos bankuose yra paslėpę beveik 200 mlrd. eurų.<br>Pixabay.com nuotr.
Rusijos turtuoliai Šveicarijos bankuose yra paslėpę beveik 200 mlrd. eurų.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 8:58 AM

Šveicarijos bankininkų asociacija (SBA) paskaičiavo, kad šalies bankai turi nuo 150 mlrd. iki 200 mlrd. Šveicarijos frankų (144-192 mlrd. eurų) Rusijos klientų lėšų ofšorinėse sąskaitose.

Šie duomenys rodo, kad turtingųjų rusų ryšių su Šveicarijos, didžiausio pasaulyje ofšorinio praturtėjimo centro, bankais mastas gerokai viršija balansinę riziką, kurią kai kurie šios Alpių valstybės bankai pradėjo išsamiai analizuoti.

Šveicarija, kuri anksčiau atmetė daugelį prašymų dėl skaidrumo, tai daro retai, bet praėjusį mėnesį Rusijai įsiveržus į Ukrainą, žengė neįprastą žingsnį ir pritaikė Europos Sąjungos paskelbtas sankcijas Rusijai.

Kita vertus SBA pabrėžė, kad ši Rusijos turtuolių lėšų suma tai yra nedidelė, palyginti su visu Šveicarijoje, kurią ištisos kartos turtingų žmonių iš viso pasaulio laiko saugiu prieglobsčiu savo pinigams, laikomu turtu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.