Rusijos Vyriausybė ragina rusus paniškai nepirkti cukraus ir grikių – toks kaupimas išbalansuoja platinimo tinklą

Rusija turi daug cukraus ir grikių, pirmadienį tvirtino aukšto rango pareigūnė, ragindama visuomenę nepanikuoti perkant maisto atsargas dėl prezidento Vladimiro Putino sprendimo pasiųsti karius į Ukrainą.

Rusija turi daug cukraus ir grikių, pirmadienį tvirtino aukšto rango pareigūnė, ragindama visuomenę nepanikuoti perkant maisto atsargas dėl prezidento Vladimiro Putino sprendimo pasiųsti karius į Ukrainą.<br>V.Balkūnas
Rusija turi daug cukraus ir grikių, pirmadienį tvirtino aukšto rango pareigūnė, ragindama visuomenę nepanikuoti perkant maisto atsargas dėl prezidento Vladimiro Putino sprendimo pasiųsti karius į Ukrainą.<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-21 16:44, atnaujinta 2022-03-21 16:51

Koordinuotas Vašingtono ir Briuselio atsakas dėl Ukrainos karo pavertė Rusiją labiausiai sankcionuota šalimi pasaulyje, rubliui nuvertėjant didėja ir taip auganti infliacija. Precedento neturinčios Vakarų sankcijos sukėlė audringas scenas prekybos centruose – pirkėjai dideliais kiekiais perka ilgai negendančius produktus, tokius kaip grikiai – populiarūs skrudinti grūdai, kuriuos galima valgyti ir kaip garnyrą, ir kaip pagrindinį patiekalą.

„Noriu nuraminti mūsų piliečius: mums visko pakanka, kalbant apie cukrų ir grikius“, – per vyriausybės posėdį sakė ministro pirmininko pavaduotoja Viktorija Abramčenko, jos komentarus transliavo televizija. „Nėra reikalo paniškai pirkti šias prekes. Jų užteks visiems. Paniškas pirkimas tik destabilizuoja platinimo tinklą“, – sakė ji.

Pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose plinta vaizdai, kuriuose matyti tuščios lentynos ir rusai, stovintys ilgose eilėse pirkti cukraus. V. Abramčenko teigė, kad Rusija šiemet numatė daugiau sėti cukrinių runkelių ir grikių. „Tai reiškia, kad naujasis derlius užtikrins cukraus ir grikių prieinamumą parduotuvių lentynose, o Rusijos konditeriai ir kepėjai gaus reikiamą kiekį cukraus“, – pridūrė V. Abramčenko. Ji taip pat sakė, kad Rusijoje maisto netrūksta, ir pridūrė, kad valdžia padidins prekių importą iš „draugiškų šalių“.

Vasario 24 d. Vladimiras Putinas pasiuntė Rusijos kariuomenę į Ukrainą ir tuo užtraukė Rusijai precedento neturinčias Vakarų sankcijas bei paskatino užsienio korporacijų, įskaitant „H&M“, „McDonald's“ ir IKEA, pasitraukimą. Pareigūnai Maskvoje siekia sumenkinti griežtas Vakarų bausmes žadėdami, kad Rusija prisitaikys. V. Putinas yra sakęs, kad šalis iš krizės išeis stipresnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.