Skolose skęstanti NT milžinė „Evergrande“ atidėjo audito rezultatų paskelbimą

Smarkiai įsiskolinusi Kinijos nekilnojamojo turto (NT) milžinė „Evergrande“, išvakarėse vėl sustabdžiusi prekybą savo akcijomis, antradienį perspėjo investuotojus „išlaikyti atsargumą“, paskelbdama, kad atideda 2021 metų audito rezultatų paskelbimą.

Pekino siekis pažaboti pernelyg didelį įsiskolinimą NT sektoriuje įstūmė „Evergrande“ į sunkią padėtį.<br>Atlantios/pixabay.com nuotr.
Pekino siekis pažaboti pernelyg didelį įsiskolinimą NT sektoriuje įstūmė „Evergrande“ į sunkią padėtį.<br>Atlantios/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2022, 11:15 AM

Pekino siekis pažaboti pernelyg didelį įsiskolinimą NT sektoriuje įstūmė „Evergrande“, vieną didžiausių NT vystytojų šalyje, į sunkią padėtį. Bendrovė turi 300 mlrd. JAV dolerių įsipareigojimų.

Antradienį, kitą dieną po to, kai paskelbė apie prekybos savo akcijomis sustabdymą, bendrovė pareiškė, kad iki kovo pabaigos negalės paskelbti 2021 metų audito rezultatų, nes to reikalauja Honkongo biržos taisyklės.

„Dėl drastiškų bendrovės veiklos aplinkos pokyčių nuo praėjusių metų antrojo pusmečio ir dėl COVID-19 protrūkio sukelto poveikio bendrovė negalės laiku atlikti audito procedūrų“, – sakoma Honkongo vertybinių popierių biržoje paskelbtame pranešime.

Pagal biržos taisykles, prekybos akcijomis nebus atnaujinta iki kol nebus paskelbta finansinė informacija.

Tai jau antras kartas šiais metais, kai bendrovė sustabdė prekybą savo vertybiniais popieriais.

Trečiadienį vystytoja turėtų išmokėti 2 mlrd. JAV dolerių savo kreditoriams, o kitą mėnesį – dar 1,4 mlrd. JAV dolerių.

Atskirame pranešime „Evergrande“ paragino investuotojus būti atsargiems, „atsižvelgiant į veiklos ir finansinius iššūkius, su kuriais susiduria grupė, ir ypač į patiriamą skolų spaudimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?