Vienas turtingiausių Ukrainos verslininkų kalba be užuolankų: Mariupolio gamyklos nedirbs Rusijos okupuotos

Vienas turtingiausių Ukrainos verslininkų Rinatas Achmetovas pareiškė, jog Mariupolio metalurgijos gamyklos niekada nedirbs Rusijos okupacijos sąlygomis. „Rusijos kariai Mariupolį verčia griuvėsiais, žudo miesto gyventojus, bombarduoja gamyklas. Šios gamyklos jokiu būdu neveiks Rusijos okupacijos sąlygomis“, – JAV leidiniui „The Wall Street Journal“ sakė verslininkas.

Rusijos apsuptame Mariupolyje smarkiai nukentėjo "Azovstal", viena didžiausių Europoje geležies ir plieno gamyklų. <br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos apsuptame Mariupolyje smarkiai nukentėjo "Azovstal", viena didžiausių Europoje geležies ir plieno gamyklų. <br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-23 13:57, atnaujinta 2022-03-23 13:59

R.Achmetovas pabrėžė, kad Ukrainos kariuomenės didvyriškų pastangų dėka gamyklos „Azovstal“ ir „Illich Steel“ tebėra kontroliuojamos Ukrainos.

„Azovstal“ ir Iljičiaus vardo geležies ir plieno gamyklose dirbo apie 40 tūkst. miesto gyventojų. Abi gamyklos kontroliuojamos Ukrainos, tačiau jos laikinai uždarytos“, – verslininką cituoja WSJ.

Anksčiau R.Achmetovas sakė tebesantis Ukrainoje ir kad visi jo verslai, taip pat ir labdaros fondas daro viską Ukrainos pergalei šiame kare, kad padėtų civiliams gyventojams.

„Esu tikras, jog ateis laikas, kai atkursime Ukrainą, ir investuosiu visas savo pastangas ir lėšas, kad Ukraina būtų atkurta ir taptų stipria bei klestinčia šalimi“, – Rusijos sukelto karo pradžioje kalbėjo verslininkas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.