„Amber Grid“ ir „Alvora“ pasirašė dujų stočių rekonstrukcijos sutartis

Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatorė „Amber Grid“ ir energetikos objektų statybų bendrovė „Alvora“ penktadienį pasirašė 5,5 mln. eurų (su PVM) bendros vertės sutartis dėl Šiaulių ir Telšių dujų skirstymo stočių modernizavimo.

„Amber Grid“ ir „Alvora“ pasirašė dujų stočių rekonstrukcijos sutartis.<br>D.Umbraso nuotr.
„Amber Grid“ ir „Alvora“ pasirašė dujų stočių rekonstrukcijos sutartis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 4:08 PM

Sandoriai pasirašyti po to, kai jiems pritarė Nacionalinio saugumo užtikrinimui svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija, pateikusi išvadą, kad jie atitinka nacionalinio saugumo interesus.

„Atnaujinę Šiaulių ir Telšių dujų skirstymo stotis, padidinsime dujų perdavimo tinklo efektyvų veikimą, saugumą ir patikimumą. Darbus pradėsime nedelsiant, o juos užbaigti planuojame 2023 metų viduryje“, – pranešime sakė „Amber Grid“ technikos direktorius Andrius Dagys.

Pasak „Amber Grid“, projektas įgyvendinamas patvirtinus 2 mln. eurų ES paramą stočių modernizavimui.

Pernai lapkritį paskelbta konkursų nugalėtoja „Alvora“ su „Amber Grid“ iki šiol negalėjo pasirašyti 3,3 mln. eurų vertės sutarties dėl Šiaulių DSS ir 2,2 mln. eurų vertės sutarties dėl Telšių stoties rekonstrukcijos, nes nebuvo gavusi komisijos išvados.

Pasak „Amber Grid“ atstovės Lauros Šebekienės, nors šie projektai nėra strateginiai, tačiau viena iš subrangovių turės prieigą prie „Amber Grid“ IT sistemų, todėl vyriausybinės komisijos išvada buvo reikalinga.

Komisijai dėl „Alvoros“ buvo iškilę klausimų ir 2019 metais, kai ji kartu su „Šiaulių dujotiekio statyba“ laimėjo „Amber Grid“ užsakymą nutiesti strateginį Lietuvai 165 km ilgio dujotiekį iki Lenkijos sienos. Maždaug 80 mln. eurų (be PVM) darbai baigti šių metų pradžioje, dujotiekis pradės veikti gegužės 1 dieną.

Komisija 2019 metų liepą sandorį su „Alvora“ leido pasirašyti „su labai aiškiomis rekomendacijomis dėl galimų rizikų suvaldymo priemonių“. „Alvora“ tuo metu dirbo Baltarusijoje ir Rusijos Kaliningrado srityje, čia ji turėjo antrines įmones.

Penktadienį „Alvora“ paskelbė, jog dėl karo Ukrainoje uždaro šiose šalyse veikiančias antrines įmones.

„Amber Grid“ valdomą dujų perdavimo sistemą sudaro 2285 km ilgio dujotiekių, 64 dujų skirstymo stotys, 4 dujų apskaitos stotys ir 2 kompresorių stotys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.