Ispanijos vyriausybė pasiūlė nuolaidų protestuojantiems sunkvežimių vairuotojams

Ispanijos vyriausybė penktadienį pasiūlė nuolaidų protestuojantiems sunkvežimių vairuotojams ir vienkartines išmokas grynaisiais, kad užbaigtų streiką, surengtą dėl išaugusių degalų kainų.

Ispanijos vyriausybė pasiūlė nuolaidų protestuojantiems sunkvežimių vairuotojams.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Ispanijos vyriausybė pasiūlė nuolaidų protestuojantiems sunkvežimių vairuotojams.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 1:06 PM

Prasidėjus streikui, visos šalies prekybos centruose pradėjo trūkti maisto. Visgi pagrindinė streiką organizavusių vairuotojų grupė atmeta priemones kaip nepakankamas ir pažadėjo tęsti protestą.

Į vyriausybės pasiūlymą įtraukta 0,20 euro nuolaida už litrą degalų ir vienkartinė 1 250 eurų išmoka už kiekvieną vilkiką, penktadienį žurnalistams pranešė transporto ministrė Raquel Sanchez, kuri pridūrė, kad susijusios valstybės išlaidos sudarys apie milijardą eurų.

„Didžioji dauguma vilkikų vairuotojų nori ir turi dirbti. Šiuo susitarimu mes suteikiame jiems galimybę tai padaryti“, – po derybų su transporto asociacijomis pridūrė ji.

Vairuotojai ir sunkvežimių savininkai, priklausantys grupei „Transporto gynybos platforma“, nuo kovo 14 dienos blokuoja kelius ir uostus, siekdami atkreipti dėmesį į degalų kainų kilimą, kurį dar labiau paspartino Rusijos invazija į Ukrainą.

Streikas sutrikdė tiekimo grandines daugelyje pramonės šakų ir sukėlė greitai gendančių maisto produktų, tokių kaip kiaušiniai ir pieno produktai, trūkumą.

Grupės prezidentas Manuelis Hernandezas penktadienį atmetė vyriausybės pasiūlymą kaip nepakankamą ir paragino tęsti streiką. ispJis Ispanijos visuomeniniam radijui sakė, kad degalų kainos turi būti sumažintos daugiau nei 0,60 euro už litrą, kad padengtų sunkvežimių vairuotojų išlaidas. Grupė derybose su vyriausybe nedalyvavo.

Ketvirtadalį kuro kainų nuolaidos padengs energetikos įmonės. Nuolaida įsigalios balandžio 1 dieną ir galios iki birželio 30 dienos, o prireikus galės būti pratęsta. Degalų nuolaida ir išmokos bus skirtos ir kitoms transporto įmonėms, įskaitant autobusų ir taksi vairuotojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.