Teismas sustabdė 2 mln. eurų vertės LTG sutartį su „Corpus A“

Teismas laikinai sustabdė daugiau nei 2 mln. eurų vertės „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) sutartį su statybų bendrove „Corpus A“ dėl LTG pastatų priežiūros ir remonto Šiaulių regione.

Teismas sustabdė 10 mln. eurų vertės LTG sutartį su „Corpus A“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas sustabdė 10 mln. eurų vertės LTG sutartį su „Corpus A“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas sustabdė 10 mln. eurų vertės LTG sutartį su „Corpus A“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas sustabdė 10 mln. eurų vertės LTG sutartį su „Corpus A“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 8:38 AM, atnaujinta Mar 25, 2022, 11:04 AM

Panevėžio apygardos teismas bendrovės „Civinity Solutions“, konkurse užėmusios antrąją vietą, prašymu kovo 16-ąją pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdė sutarties vykdymą, BNS pranešė teismas.

Keturios bendros daugiau nei 10 mln. eurų vertės trejų metų trukmės sutartys su konkurso nugalėtoja „Corpus A“ pasirašytos šių metų vasarį. Pagal jas „Corpus A“ turi prižiūrėti ir remontuoti LTG pastatus Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių regionuose, tačiau ginčas kilo ir teismas laikinai sustabdė tik vieną sutartį dėl pastatų Šiaulių regione, jos maksimali vertė yra kiek didesnė nei 2 mln. eurų.

„Organizuodami viešuosius pirkimus laikomės tiek galiojančių teisės aktų, tiek ir gerosios praktikos reikalavimų. Taip užsitikriname partnerystę su konkrečios srities profesionalais ir racionalų lėšų panaudojimą“, – BNS sakė ji.

Pasak jos, LTG grupė nori atsisakyti su geležinkelių veikla nesusijusių funkcijų ir pastatų priežiūros paslaugas įsigyti rinkoje. „Šiuo metu vertiname situaciją ir pritaikytų laikinųjų apsaugos priemonių įtaką, sprendžiame dėl tolesnių žingsnių“, – sakė L.Gabrilavičiūtė.

„Civinity Solutions“ teismui nurodė nesutinkanti su LTG sprendimu dėl pasiūlymų eilės, o sutartis su „Corpus A“, anot jos, yra neteisėta, nes pasirašyta praėjus vos dviem darbo dienoms po to, kai „Civinity Solutions“ gavo informaciją apie laimėtojo pasiūlymą bei jo vertinimą.

Bendrovė prašo pripažinti sutartį niekine ir negaliojančia, nes LTG pažeidė viešųjų pirkimo įstatymą, skaidrumo ir lygiateisiškumo principus, panaikinti sprendimą dėl laimėtojo ir įpareigoti LTG tęsti viešąjį pirkimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.