Dubajuje pirmąkart pristatytas didžiulis bespalvis deimantas „The Rock“

Dubajuje pirmąkart pristatytas aukcione parduodamas didžiulis bespalvis deimantas „The Rock“, už kurį tikimasi gauti iki 30 mln. JAV dolerių (27 mln. eurų).

Dubajuje pirmąkart pristatytas didžiulis bespalvis deimantas „The Rock“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Dubajuje pirmąkart pristatytas didžiulis bespalvis deimantas „The Rock“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2022, 2:49 PM

228,31 karato kriaušės formos deimantas, prieš daugiau nei 20 metų iškastas ir nušlifuotas Pietų Afrikoje, yra didžiausias kada nors aukcione pristatytas bespalvis deimantas, teigia aukcionų namai „Christie's“.

Po jo pirmo pristatymo „Christie's“ namuose Dubajuje, kur jis bus eksponuojamas kovo 26–29 dienomis, deimantas keliaus į Taibėjų, Niujorką ir Ženevą, kur galiausiai gegužės 11 dieną bus parduodamas aukcione.

„Viduriniai Rytai visada labai vertino svarbius juvelyrinius dirbinius ir brangakmenius“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Christie's“ juvelyrikos skyriaus vadovas Rahulas Kadakia.

„Pagalvojome, kad būtų gerai deimantą pristatyti tokioje vietoje, kur yra tiek daug puikių kolekcininkų, renkančių tokius brangakmenius“, – sakė jis.

Šis deimantas yra „didžiausias D-Z spalvų (klasifikavimo skalės) kriaušės formos deimantas“, kurį vertino Amerikos gemologijos institutas, sakoma „Christie's“ pranešime. Jame priduriama, kad deimantas yra „G spalvos kategorijos (beveik bespalvis) ir VS1 skaidrumo (turintis labai mažai intarpų)“.

Pastarąjį kartą didžiausias aukcione parduotas bespalvis deimantas buvo 163,41 karato. Už jį 2017 metų lapkritį buvo sumokėta 33,7 mln. JAV dolerių (30, 6 mln. eurų) pranešė „Christie's“.

Anksčiau šiais metais Londone vykusiame „Sotheby's“ namų aukcione buvo pristatytas „Enigma“ vadinamas juodasis deimantas. Už jį pirkėjas sumokėjo 4,3 mln. JAV dolerių (3,9 mln. eurų). Šis 555,55 karato brangakmenis yra didžiausias žinomas briliantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance