Didžioji Britanija grąžina „NatWest“ banką į privatų sektorių

Didžioji Britanija pirmadienį atsisakė krizės metu išgelbėto bankų milžino „NatWest“ kontrolės ir pirmą kartą nuo pasaulinės finansų krizės sumažino valdomą akcijų paketą iki mažiau nei 50 procentų.

Didžioji Britanija pirmadienį atsisakė krizės metu išgelbėto bankų milžino „NatWest“ kontrolės.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Didžioji Britanija pirmadienį atsisakė krizės metu išgelbėto bankų milžino „NatWest“ kontrolės.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 12:17 PM

Vyriausybė pardavė dar vieną akcijų dalį už daugiau nei 1,2 mlrd. svarų sterlingų (1,6 mlrd. JAV dolerių, 1,4 mlrd. eurų), sumažindama savo akcijų paketą nuo 50,6 iki 48,1 procento.

„Tai yra vyriausybės planas – grąžinti į privačią nuosavybę institucijas, kurios per 2007–2008 metų finansų krizę perėjo į viešąją nuosavybę“, – sakoma Iždo pranešime.

Didžioji Britanija pardavė maždaug 550 mln. akcijų už 220,5 penso už akciją kainą pačiam „NatWest“, kuri anksčiau buvo žinomas kaip „Royal Bank of Scotland“ (RBS).

RBS buvo suteikta 45,5 mlrd. svarų parama per didžiausią pasaulyje bankų gelbėjimo schemą pasaulinio finansinio nuosmukio įkarštyje.

„Šis pardavimas reiškia, kad vyriausybė nebėra didžioji „NatWest Group“ savininkė, todėl tai yra svarbus mūsų plano žingsnis grąžinant banką privačiam sektoriui“, – pažymėjo Iždo ekonomikos sekretorius Johnas Glenas (Džonas Glenas).

„Tęsdami šį planą, mes ir toliau pirmenybę teiksime tam, kad mokesčių mokėtojų pinigai būtų naudingai panaudojami“, – pridūrė jis.

Vienu metu vyriausybei priklausė 84 proc. RBS, tačiau ši dalis buvo palaipsniui mažinama.

Didžiosios Britanijos vyriausybė per finansų krizę pagalbos ranką ištiesė ir „Lloyds Banking Group“, tačiau skolintojas buvo sugrąžintas į privatų sektorių jau 2017-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.