„Hesburger“ skelbia iš Rusijos ir Baltarusijos pasitrauksiąs iki vasaros pabaigos

Suomijos kapitalo greitojo maisto restoranų tinklas „Hesburger“ iki ateinančios vasaros pabaigos planuoja Rusijoje ir Baltarusijoje uždaryti visas savo užkandines, skelbia Suomijos visuomeninė transliuotoja „Yle“, remdamasi šios bendrovės pranešimu.

Rusijoje veikia 38, Baltarusijoje – keturi „Hesburger“ restoranai.<br>T.Bauro nuotr.
Rusijoje veikia 38, Baltarusijoje – keturi „Hesburger“ restoranai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2022, 9:09 AM, atnaujinta Mar 30, 2022, 9:13 AM

„Hesburger“ sulaukė kritikos, pirmiausia Suomijoje, dėl to, kad Kremliaus karinės agresijos prieš Ukrainą akivaizdoje delsia trauktis iš Rusijos – kovo pradžioje bendrovė pristatė tokius planus, tačiau kol kas uždarė tik vieną užkandinę Rusijoje.

„Puikiai žinome, kad mūsų lėtas traukimasis iš Rusijos ir Baltarusijos sukėlė diskusijų. Dėsime visas pastangas, kad kuo greičiau uždarytume restoranų šiose šalyse duris. Tikslas – šią vasarą uždaryti visus restoranus Rusijoje ir Baltarusijoje“, – „Hesburger“ spaudos tarnyba cituoja bendrovės vadovą Karį Salmelą.

Jis pabrėžė, jog toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į karą Ukrainoje.

Rusijoje veikia 38, Baltarusijoje – keturi „Hesburger“ restoranai.

Suomijos verslininkų Heikkio ir Kirsti Salmelų šeimai priklausanti „Hesburger“ veiklą pradėjo 1966 metais nuo grilio kiosko viename šios šalies miestelyje. Pirmasis šio prekės ženklo restoranas duris atvėrė 1980-aisiais Turku mieste, o dabar Europoje veikia apie pusę tūkstančio „Hesburger“ užkandinių.

Dešimtys Suomijos įmonių jau skelbė pasitraukimą iš Rusijos po to, kai jos autoritarinis prezidentas Vladimiras Putinas prieš kiek daugiau nei mėnesį nusprendė pradėti karinę agresiją prieš provakarietišką Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.