Kremlius aiškina, kad perėjimas prie mokėjimų už dujas rubliais bus laipsniškas

Kremlius trečiadienį pareiškė, kad Rusija, prieš savaitę paskelbusi, kad nuo šiol mokėjimus už gamtines dujas priims tik rubliais, neketina nedelsdama įvesti tokio reikalavimo. „Mokėjimai ir pristatymai yra daug laiko reikalaujantis procesas“, – žurnalistams teigė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Kremlius trečiadienį pareiškė, kad Rusija, prieš savaitę paskelbusi, kad nuo šiol mokėjimus už gamtines dujas priims tik rubliais, neketina nedelsdama įvesti tokio reikalavimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kremlius trečiadienį pareiškė, kad Rusija, prieš savaitę paskelbusi, kad nuo šiol mokėjimus už gamtines dujas priims tik rubliais, neketina nedelsdama įvesti tokio reikalavimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-30 16:47

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kovo 23 dieną pareiškė, kad Rusija nuo šiol mokėjimus už į „priešiškas šalis“, į kurių sąrašą yra įtrauktos ir visos ES narės, tiekiamas dujas priims tik rubliais, Maskvai susidūrus su precedento neturinčių sankcijų banga dėl invazijos į Ukrainą.

Manoma, kad ketvirtadienį Rusijos vyriausybė, jos centrinis bankas ir energetikos milžinė „Gazprom“ V.Putinui pristatys sistemą, skirtą priimti mokėjimus už dujas rubliais.

„Nėra taip, kad už tai, kas bus pristatyta rytoj, reikės sumokėti iki tos pačios vakaro“, – kalbėjo D.Peskovas.

Paklaustas, ar bus reikalaujama rubliais mokėti ir už kitą Rusijos eksportą, D.Peskovas sakė, kad tai „idėja, kurią tikrai reikia išnagrinėti“.

„Tai sritis, kurioje dirba ir mūsų vyriausybė“, – pridūrė D.Peskovas.

Vakarų šalys įvedė Maskvai sankcijas, šiai pradėjus invaziją į Ukrainą, o JAV, be kitų priemonių, uždraudė Rusijos naftos ir dujų importą.

Visgi ES, kuri 2021 metais apie 40 proc. tiekiamų dujų gavo iš Rusijos, dar nėra priėmusi tokio sprendimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.