Septyni SPA darbuotojai laukia teismo – klientams nežinant naudojosi jų duomenimis, slėpė mokesčius

Druskininkuose įsikūrusio sveikatingumo ir poilsio komplekso generalinis direktorius bei vyriausiasis finansininkas siunčiami į teismą. Jie kaltinami apgaulingu apskaitos tvarkymu bei mokesčių vengimu teikiant neteisingus duomenis apie pajamas. Tokie patys kaltinimai pateikti ir juridiniam asmeniui. Į teismą keliaus ir penkios komplekse dirbančios gydytojos. Jos kaltinamos dokumentų klastojimu.

 Masažas.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
 Masažas.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2022, 9:23 AM, atnaujinta Mar 30, 2022, 9:27 AM

Valstybei padaryta žala siekia per 33,3 tūkst. eurų nesumokėto pridėtinės vertės mokesčio (PVM). Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūra, tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos pareigūnai.

Ikiteisminį tyrimą vykdę pareigūnai įtaria, kad poilsio komplekso vadovas V.Š. su finansininku galimai organizavo mokesčių vengimo schemą: žinodami, kad su sveikatos priežiūra susijusioms prekėms ir paslaugoms taikomas 0 proc. PVM, kaltinamieji klientams suteiktas poilsio (baseino, pirčių, procedūrų) paslaugas savo apskaitos dokumentuose galimai įformindavo kaip sveikatos priežiūros paslaugas.

Pramogauti atvykusiems klientams, jiems to nežinant, buvo pagaminamos jų vardo ambulatorinės sveikatos istorijos kortelės, kuriose penkios gydytojos galimai įrašydavo tikrovės neatitinkančius duomenis apie neva tiems klientams rekomenduotas gydomąsias procedūras, tai patvirtindamos savo parašais, nors poilsio komplekso klientai galimai su šiomis gydytojomis dėl procedūrų nesikonsultavo.

Įtariama, kad šie dokumentai būdavo naudojami poilsio komplekso apskaitoje siekiant išvengti mokėtino PVM. Galimai suklastotų duomenų pagrindu buvo išrašomos sąskaitos faktūros, tokių sąskaitų galėjo būti per 1,4 tūkstančio. Bendrovė mažesnį nei 21 proc. PVM galėjo pritaikyti ir apgyvendinimo bei maitinimo paslaugoms, tai atspindėdama išrašytose sąskaitose faktūrose.

Galimai neteisingi duomenys buvo įtraukiami į apskaitą, jos pagrindu buvo teikiamos tikrovės neatitinkančios PVM deklaracijos. Skaičiuojama, kad galimai vykdant tokią neteisėtą schemą per penkis 2019 metų mėnesius buvo išvengta per 33,3 tūkst. eurų PVM.

Už mokesčių vengimą valstybės institucijoms teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 100 bazinės socialinės išmokos dydžių, griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų. Apgaulingas apskaitos tvarkymas griežčiausiai baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų. Už dokumentų klastojimą teismas gali skirti griežčiausią bausmę – iki trejų metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.