I. Šimonytė: Lietuva neplanuoja lengvinti procedūrų iš Rusijos ir Baltarusijos persikeliantiems verslams

Lietuva neplanuoja supaprastinti procedūrų iš Rusijos ir Baltarusijos norintiems persikelti verslams, nori juos tikrinti, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

I.Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2022, 11:53 AM, atnaujinta Mar 31, 2022, 11:54 AM

„Tikrai nematom didelio poreikio prastinti procedūras, kadangi jau ir dabar tas administracinis iššūkis yra nemažas, ir darbo institucijos turi daug, kadangi tai nėra besąlyginė persikėlimo procedūra. Mes norime žinoti, kokiais tikslais ir kokie žmonės persikelia, tai tikrai kažkokių lengvinimų neplanuojame“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Klausiama, ar buvo atvejų, kuomet iš šių šalių persikelti norintys verslininkai negavo tam leidimo, premjerė atsakė: „Nenorėčiau komentuoti.“

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė kovo viduryje pranešė, kad dėl karo Ukrainoje į Lietuvą planuoja atvykti tūkstančiai informacinių technologijų specialistų iš Rusijos ir Baltarusijos.

Pasak A. Armonaitės, ministerija bendradarbiauja su jau anksčiau Lietuvoje įsikūrusiomis Rusijos ir Baltarusijos IT bendrovėmis dėl jų skyrių perkėlimo į Lietuvą, taip pat derasi dėl neįvardytų vakarietiškų kompanijų padalinių perkėlimo.

Prezidentūra yra išsakiusi poziciją, kad į Lietuvą perkeliamos IT įmonės iš Rusijos kelia rizikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.