Rusijoje legalizuota kontrabanda – nuo šiol leidžiamas produkcijos importas be jų prekių ženklų savininkų sutikimo

Rusijos vyriausybė legalizavo vadinamąjį „pilkąjį“ importą – leido į šalį įvežti produkciją be jų prekių ženklų savininkų sutikimo, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“, remdamasi Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Rusijos vyriausybė legalizavo vadinamąjį „pilkąjį“ importą – leido į šalį įvežti produkciją be jų prekių ženklų savininkų sutikimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusijos vyriausybė legalizavo vadinamąjį „pilkąjį“ importą – leido į šalį įvežti produkciją be jų prekių ženklų savininkų sutikimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2022, 4:15 PM

Iki šiol tokį importą draudė Rusijos civilinis kodeksas – jo atitinkamas straipsnis numatė, kad produkciją į Rusija gali tiekti tik pats jos prekės ženklo savininkas arba tai gali būti daroma tik su jo sutikimu, tai reiškia, kad „pilkasis“ importas Rusijoje buvo laikomas užslėpta kontrabanda.

„Tokio pakeitimo tikslas – patenkinti prekių, kuriose yra intelektinės veiklos rezultatų, paklausą. Iki šiol mūsų šalyje tokių prekių be teisių turėtojo leidimo nebuvo galima parduoti“, – pareiškė Rusijos vyriausybės vadovas Michailas Mišustinas.

„Naujasis požiūris, kuriuo tarptautinis prekių ženklo teisių naudojimo principas veiksmingai taikomas, kai jų savininkas jas parduoda bet kur pasaulyje, leis užtikrins prekių tiekimą į mūsų šalį, taip pat ir nepaisant nedraugiškų užsienio politikų veiksmų“, – pridūrė premjeras.

Atsižvelgdamos į Rusijos agresiją prieš Ukrainą, daugelis Vakarų kompanijų, įskaitant garsių prekių ženklų valdytojas, pareiškė, kad nutrauks savo prekių tiekimą ir veiklą Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.