„Vičiūnų grupė“ tęsia veiklą Rusijoje: pasakė, kodėl pasitraukimas truks net keturis mėnesius

Verslo nutraukimas Rusijoje, derybos dėl sutarčių su verslo partneriais iš Vakarų valstybių bei investicijų susigrąžinimas į Lietuvą gali būti užbaigtas per tris keturis mėnesius. Tokią žinią paskelbė „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

V.Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 5:58 PM, atnaujinta Apr 5, 2022, 6:08 PM

„Daugeliui gali atrodyti, kad verslo sustabdymas yra tarsi elektros jungiklio išjungimas. Mes matome, kad ne tik mums, bet visiems dideliems verslams, paskelbusiems, jog traukiasi iš Rusijos, realūs pasitraukimo darbai trunka ir truks ne viena mėnesį“, – sakė Š.Matijošaitis.

Apie pasitraukimą iš Rusijos „Vičiūnų grupė“ paskelbė kovo mėnesio pradžioje. Per tą laiką buvo nutrauktos visos investicijos gamyboje, logistikoje, prekyboje, sustabdytos visos rėmimo ir rinkodaros kampanijos, į gamyklą Kaliningrado srityje nebeperkamos jokios žaliavos. Šiuo metu gamyba vyksta iš žaliavų, įsigytų dar iki karo Ukrainoje pradžios, tik tam, kad būtų atsiskaitoma su tiekėjais ir finansiniais partneriais Europoje.

Be to, gamyklai Karaliaučiaus srityje nebeperkamos jokios žaliavos, o gamyba vyksta iš žaliavų, įsigytų dar iki karo Ukrainoje pradžios, tik tam, kad būtų atsiskaitoma su tiekėjais ir finansiniais partneriais Europoje, teigia bendrovė.

„Dar iki Rusijos agresyvaus karo Ukrainoje pradžios užsakytos žaliavos, o tai yra bemaž 200 jūrinių konteinerių, apgręžtos ir į Rusiją neįvežtos“, – teigė Š. Matijošaitis.

Jis patvirtino, kad jokie produktai iš Rusijos į Europos Sąjungos šalis nebuvo ir nėra įvežami.

Š. Matijošaitis informavo, kad tuo pačiu metu intensyviai vyksta derybos su potencialiais verslo Rusijoje pirkėjais.

„Vičiūnų grupė“ jau yra skelbusi, kad visa Lietuvoje ir kitose Europos šalyse klientams parduodama produkcija yra pagaminta Lietuvoje, Estijoje bei Ispanijoje. Šios gamyklos nenaudoja nei rusiškos, nei baltarusiškos kilmės žaliavų.

Grupės produkcija, gaminama Karaliaučiaus srityje, parduodama Rusijoje, kitose Rytų rinkose.

„Vičiūnų grupė“ taip pat valdo įmonę Ukrainoje, jos filialai tyra Kyjive, Charkive, Dnepropetrovske, Odesoje ir Ivano Frankivske.

Kovo 14 dieną pranešta, jog po artilerijos apšaudymo užsiliepsnojo ir visiškai sudegė „Vičiūnų grupės“ logistikos sandėlis, esantis Ukrainoje, Brovaruose, apie 15 kilometrų į šiaurės rytus nuo Kyjivo.

„Dar iki Rusijos agresyvaus karo Ukrainoje pradžios užsakytos žaliavos, o tai yra bemaž 200 jūrinių konteinerių, apgręžtos ir į Rusiją neįvežtos“, – pabrėžė Š.Matijošaitis.

Š.Matijošaitis informavo, kad tuo pačiu metu intensyviai vyksta derybos su potencialiais verslo Rusijoje pirkėjais.

„Vičiūnų grupė“ jau yra skelbusi, kad visa Lietuvoje ir kitose Europos šalyse klientams parduodama produkcija yra pagaminta Lietuvoje, Estijoje bei Ispanijoje. Šios gamyklos nenaudoja nei rusiškos, nei baltarusiškos kilmės žaliavų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.