Nyderlandai konfiskavo 14 jachtų – kone visos dar tik statomos

Nyderlandų muitinė, vykdydama Vakarų sankcijas, įvestas Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą, laivų statyklose konfiskavo 14 jachtų, iš kurių 12 dar tik statomos, trečiadienį pranešė Nyderlandų užsienio reikalų ministras.

Rusijai užpuolus Ukrainą dėl įvestų sankcijų ne vieno rusų turtuolio jachtos buvo konfiskuotos. Nuotraukoje – rusų oligarcho jachta Maljorkoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijai užpuolus Ukrainą dėl įvestų sankcijų ne vieno rusų turtuolio jachtos buvo konfiskuotos. Nuotraukoje – rusų oligarcho jachta Maljorkoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 10:54 AM, atnaujinta Apr 6, 2022, 12:23 PM

„Atsižvelgiant į dabartines sankcijas, šie laivai šiuo metu negali būti pristatomi, perduodami ar eksportuojami“, – laiške Nyderlandų parlamentui rašė užsienio reikalų ministras Wopke Hoekstra.

Vyriausybė teigė, kad 12 statomų jachtų, tarp kurių yra ir prabangių, ilgesnių nei 35 metrų ilgio laivų, buvo statomos penkiose skirtingose laivų statyklose „naudos gavėjams Rusijoje“. Dar dvi jachtos šiuo metu yra remontuojamos.

„Tai nėra asmenys, kurie figūruoja Europos sankcijų sąrašuose“, – sakė Nyderlandų ministras.

Toliau aiškinamasi, kas yra jachtų savininkai, įskaitant tai, ar viena iš jų yra susijusi su asmeniu, įtrauktu į Europos sankcijų sąrašą, sakė W.Hoekstra.

„Vyriausybė teikia didelę reikšmę sankcijų laikymuisi ir įgyvendinimui“, – pridūrė jis.

Nyderlandai taip pat įšaldė 516 mln. eurų vertės turto ir 155 mln. eurų vertės sandorių, sakė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.