Rusija teigia atlikusi su užsienio skola susijusį mokėjimą rubliais Nenurodė, ar mokėjimus priėmė

Rusija trečiadienį pranešė atlikusi su užsienio skola susijusį mokėjimą – už JAV doleriais denominuotas obligacijas – rubliais, mėgindama išvengti įsipareigojimo nevykdymo Vakarų sankcijų, įvestų dėl Maskvos invazijos į Ukrainą, fone.

Finansų ministerijos pranešime teigiama, kad ji buvo priversta grąžinti 649,2 mln. JAV dolerių užsienio skolą obligacijų turėtojams rubliais.<br> Pixabay.com nuotr.
Finansų ministerijos pranešime teigiama, kad ji buvo priversta grąžinti 649,2 mln. JAV dolerių užsienio skolą obligacijų turėtojams rubliais.<br> Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 2:42 PM

Finansų ministerijos pranešime teigiama, kad ji buvo priversta grąžinti 649,2 mln. JAV dolerių užsienio skolą obligacijų turėtojams rubliais, kai bankas korespondentas atsisakė vykdyti mokėjimo nurodymus.

Balandžio 4 dieną „užsienio bankas korespondentas atsisakė vykdyti nurodymus dėl skolos apmokėjimo“ už dvi obligacijų emisijas.

„Siekdama įvykdyti Rusijos Federacijos valstybės skolinius įsipareigojimus“, finansų ministerija „buvo priversta kreiptis į Rusijos finansų įstaigą, kuri atliktų reikiamus mokėjimus“.

Finansų ministerija nenurodė, ar mokėjimai rubliais buvo priimti.

Daugelis analitikų teigia, kad artėja metas, kai Rusija nebepajėgs vykdyti įsipareigojimų, tačiau Kremlius trečiadienį šį teiginį atmetė. „Rusija turi visus reikalingus išteklius savo skoloms aptarnauti“, – teigė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.