Teismas sumažino „Cgates“ skirtą baudą

Vilniaus apygardos administracinis teismas iš dalies patenkino pareiškėjos uždarosios akcinės bendrovės „Cgates“ skundą atsakovei Konkurencijos tarybai ir sumažino bendrovei skirtą baudą nuo 215 100 iki 134 440 eurų.

Vilniaus apygardos administracinis teismas iš dalies patenkino pareiškėjos uždarosios akcinės bendrovės „Cgates“ skundą atsakovei Konkurencijos tarybai ir sumažino bendrovei skirtą baudą nuo 215 100 iki 134 440 eurų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus apygardos administracinis teismas iš dalies patenkino pareiškėjos uždarosios akcinės bendrovės „Cgates“ skundą atsakovei Konkurencijos tarybai ir sumažino bendrovei skirtą baudą nuo 215 100 iki 134 440 eurų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus apygardos administracinis teismas

Apr 6, 2022, 3:49 PM

Konkurencijos taryba UAB „Cgates“ 2021 m. spalio 12 d. priėmė nutarimą, kuriame konstatavo, kad UAB „Cgates“ 2019 m. sausio 24 d. pranešime apie koncentraciją ir koncentracijos nagrinėjimo metu pateikė neteisingą ir ne visą koncentracijai nagrinėti reikalingą informaciją ir taip pažeidė Konkurencijos įstatymo nuostatas. Už šį pažeidimą jai buvo skirta 215 100 eurų bauda.

Pareiškėja kreipėsi į teismą prašydama panaikinti šį nutarimą arba sumažinti paskirtą baudą.

Išnagrinėjęs šią administracinę bylą, teismas konstatavo, kad bendrovė „Cgates“ padarė Konkurencijos įstatyme nustatytą pažeidimą, nes Konkurencijos tarybai pateikė neteisingą ir ne visą reikalingą informaciją. Tačiau teismas sumažino bendrovei skirtą baudą.

Vadovaujantis Konkurencijos įstatymo nuostatomis, už informacijos, reikalingos koncentracijai nagrinėti, nepateikimą, taip pat neteisingos ar ne visos informacijos pateikimą Konkurencijos įstatyme nustatytais atvejais ūkio subjektams gali būti skiriama piniginė bauda iki 1 procento bendrųjų metinių pajamų praėjusiais ūkiniais metais. Šiuo atveju bendrovei buvo skirta 0,8 proc. dydžio nuo jos 2020 m. bendrųjų metinių pajamų bauda.

Teismo nuomone, tokio pobūdžio pažeidimas nevertintinas kaip itin pavojingas vien todėl, kad kenkia atliekamam tyrimui.

Taigi padaryta išvada, jog šiuo atveju nenustatyta nei lengvinančių, nei sunkinančių aplinkybių, pažeidimas nėra diferencijuotinas kaip pavojingas, todėl atsakovės priimto nutarimo dalis, kurioje nustatytas 0,8 proc. dydis nuo pareiškėjos 2020 m. bendrųjų metinių pajamų, yra keičiama ir pareiškėjai paskirtas Konkurencijos įstatymo 36 straipsnio 3 dalyje nustatytos sankcijos vidurkis, t. y. 0,5 proc. nuo jos 2020 m. bendrųjų metinių pajamų – 134 440 eurų bauda.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.