Danijoje ir Suomijoje taip pat atšaukiami šokoladiniai gaminiai „Kinder“

Danijos ir Suomijos maisto tarnybos ketvirtadienį pranešė, kad Italijos įmonė „Ferrero“ atšaukia konkrečias šokoladinių gaminių „Kinder“ partijas, kilus įtarimų dėl sąsajų tarp šių produktų ir salmoneliozės protrūkio.

Danijoje ir Suomijoje taip pat atšaukiami šokoladiniai gaminiai „Kinder“.<br>Unsplash.com nuotr.
Danijoje ir Suomijoje taip pat atšaukiami šokoladiniai gaminiai „Kinder“.<br>Unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2022, 4:40 PM

Apie tokius atšaukimus jau paskelbė Belgija, Prancūzija, Vokietija, Airija, Liuksemburgas, JK, Švedija ir Norvegija.

Trečiadienį Europos sveikatos apsaugos pareigūnai pranešė tiriantys „sparčiai besivystantį“ salmoneliozės protrūkį tarp 134 vaikų, kuris, regis, yra susijęs su šokoladiniais kiaušiniais „Kinder“.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras nurodė, kad šokolado gaminiai laikomi „tikėtinu infekcijos keliu“, ir pridūrė, kad daugiausia tarp nukentėjusių yra iki 10 metų amžiaus vaikų.

Pirmasis atvejis sausio mėnesį buvo nustatytas Didžiojoje Britanijoje.

Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos agentūra pranešė, kad nustatė 63 salmoneliozės atvejus, susijusius su šokoladiniais kiaušiniais, ir kad dauguma susirgusiųjų buvo vaikai iki 5 metų.

Salmonelės – tai bakterijų rūšis, kuri žmonėms gali sukelti tokius simptomus kaip viduriavimas, karščiavimas ir skrandžio spazmai, ir yra viena iš labiausiai dažniausių per maistą plintančių infekcijų.

Daugumai susirgusių žmonių nereikia jokių vaistų, tačiau sunkiais atvejais, kai užsikrėtusieji hospitalizuojami, gali prireikti antibiotikų ar kitokio gydymo.

„Salmonelių buvimas šokolade kelia ypač didelį pavojų, nes didelis šokolado riebalų kiekis tampa apsauginiu veiksniu salmonelių bakterijoms, kai jos patenka į organizmą“, – sakoma Danijos veterinarijos ir maisto administracijos pranešime.

Tai ypač svarbu, kai kalbama apie šokolado produktus, skirtus būtent vaikams.

Suomijos Maisto tarnyba pranešė, kad „Ferrero Scandinavia“ dėl tos pačios priežasties atšaukė konkrečius šalyje parduodamus „Kinder“ šokolado gaminius.

„Savanoriškai atšaukiame tam tikras „Kinder Surprise“ partijas kaip atsargumo priemonę“, – pareiškė bendrovė ir pažymėjo, kad esama „galimos sąsajos“ su salmoneliozės atvejais, apie kuriuos buvo pranešta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.